Pensioenfonds voor Fysiotherapeuten maakt hogere opbouw mogelijk

10/11/2010 13:35

Perscommunicatie Pensioenfondsen

Het beroepspensioenfonds voor fysiotherapeuten biedt haar deelnemers de mogelijkheid om een hoger pensioen op te bouwen.

Veel fysiotherapeuten gaven al enige tijd aan meer pensioen op te willen bouwen via hun eigen beroepspensioenfonds, vanwege de voordelen van een eigen pensioenregeling.

Daarom werden de mogelijkheden van een hogere pensioenopbouw onderzocht. Dit resulteerde in een keuzemogelijkheid voor deelnemers om met een hogere premie-inleg meer pensioen op te bouwen. Vanaf eind 2009 informeerde het pensioenfonds haar deelnemers uitgebreid hierover. Een uitdagende boodschap over een - voor de meeste deelnemers - low interest onderwerp als pensioen.

De beslissing over invoering van de keuzemogelijkheid werd genomen op grond van een schriftelijke beslisronde bij de achterban. Op 8 november resulteerde dat in een volmondige ja. Vanaf 1 januari 2011 krijgen de zittende deelnemers de keuze voorgelegd om meer pensioen op te bouwen bij hun eigen beroepspensioenfonds. Fysiotherapeuten die in 2011 deelnemer worden, bouwen automatisch een hoger pensioen op..

Tot slot

Stichting Pensioenfonds voor Fysiotherapeuten heeft 26.000 deelnemers (waarvan ruim 16.800 actieven) en een belegd vermogen van ruim 1,9 miljard euro.