Vereniging van Recreatieondernemers Nederland

In gesprek over OostvaardersWold

Gedeputeerde Staten van Flevoland willen graag met staatssecretaris Bleker in gesprek over OostvaardersWold. Ze stuurden hem een brief op 4 november naar aanleiding van het regeerakkoord, zijn recente correspondent met de provincies en een aantal uitspraken in de media, waaronder Knevel en van Den Brink van 3 november 2010.

Het OostvaardersWold is een integraaI, gebiedsgericht project dat van groot belang is voor Flevoland en de oordelijke Randstad, zo stellen Gedeputeerde Staten. Dit project geeft invulling aan meerdere belangen: recreatie, natuur, waterberging én economie.
Flevoland kent een lange traditie in het stimuleren van economische en ruimtelijke ontwikkelingen. Door vooraf compensatiemogelijkheden te bieden worden juridische procedures zoveel mogelijk voorkomen. Juist OostvaardersWold is voor de provincie van groot belang voor deze compensatiemogelijkheden. De afgelopen periode is hier al compensatieruimte geboden voor de verbreding van de A6 en de aanleg van een bedrijventerrein in Almere. Zonder OostvaardersWold gaat Flevoland in de praktijk op slot en moeten de vergunningen voor de A6 en het bedrijventerrein in Almere worden ingetrokken.

Het OostvaardersWold creëert bovendien een vestigingsklimaat dat zeer interessant is voor internationale concerns, de zakelijke en financiële dienstverlening, voor onderzoeks- en ontwikkelcentra en voor organisaties als conferentieoorden en zorgcentra . Uit recent onderzoek blijkt dat de werkgelegenheid in het gebied daarmee met 6.200 nieuwe banen toeneemt. OostvaardersWold levert zo een belangrijke bijdrage aan de Flevolandse economie.