Politie Zeeland


---

1995-2010 Roemenen aangehouden voor winkeldiefstallen
In Goes zijn dinsdagmiddag vier Roemenen in de leeftijd van 21 t/m 43 jaar aangehouden. Zij worden ervan verdacht op grote schaal winkeldiefstallen te hebben gepleegd.
De politie kwam de mannen op het spoor na een melding dat bij de Hema in de Klokstraat enkele personen hadden geprobeerd pincodes van klanten af te kijken. Mogelijk dat er sprake was van skimming. Na deze melding gingen agenten op zoek naar de mannen die voldeden aan het opgegeven signalement. Ter hoogte van de Frans den Hollanderlaan zag een agent een auto met Roemeens kenteken rijden met voorin twee mannen die voldeden aan het signalement. De bestuurder kreeg een stopteken. In de auto zaten in totaal vier mannen.

Achterin de auto stonden twee geprepareerde tassen met daarin goederen die afkomstig waren van de Hema. In de kofferbak van de auto werden nog enkele tassen met parfurm aangetroffen met daarop prijsstickertjes van drogisterijen op Walcheren. De mannen waren niet in het bezit van aankoopbonnetjes, alles was in Brussel gekocht volgens hen.

Hierop werden de vier mannen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Uit onderzoek is gebleken dat de goederen afkomstig van de Hema, waren gestolen. De parfum, ter waarde van 1.300 euro, bleek te zijn gestolen bij drogisterijen in Middelburg en Vlissingen. De Roemenen zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

1996-2010 Inbraak in winkel, Terneuzen
In de nacht van dinsdag op woensdag is er ingebroken in een winkelpand aan de Vlooswijkstraat.
In de kantoorruimte werd een kluis geforceerd en de inhoud weggenomen. Ook werd computerapparatuur gestolen. Het totale schadebedrag is niet bekend.





Politie Zeeland