Gemeente Almere

Gratis digitale hulp bij samen zorgen

10-11-2010

Op woensdag 10 november vindt in heel Nederland de Dag van de Mantelzorg plaats. Deze dag is bedoeld om aandacht te vragen voor mantelzorg en mantelzorgers en om hen erkenning en waardering te geven voor hun waardevolle inzet. In Almere hebben de gemeente, de Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere (VMCA), zorgverzekeraar Agis, Stichting Almere Kennisstad en ShareCare de handen ineen geslagen om mantelzorgers te ondersteunen. Samen bieden zij de gratis Zorgsite van ShareCare aan.

In Almere zijn er een heleboel mensen die te maken hebben met mantelzorg. Toch zeggen zij niet snel: ik ben mantelzorger. Ze zorgen voor hun gehandicapte kind, een zieke buur of dementerende ouder en vinden dat heel vanzelfsprekend. Desondanks leveren ze een onmisbare bijdrage aan de gezondheidszorg in de stad.

ShareCare

Almeerders die mantelzorg leveren, doen dat vaak naast hun eigen werk en gezinsleven. Meestal zijn er verschillende mensen betrokken bij de zorg voor één persoon. Het levert vaak veel geregel op om elkaar op de hoogte te houden en de taken te verdelen. De besloten Zorgsite van ShareCare kan dan een uitkomst zijn.

Voor wie is de Zorgsite bedoeld?

Het adres van de website is www.zorgsite.nl. Degene die de zorgsite opstart, beheert de site en kan vrienden, familieleden, buren en andere personen uitnodigen. Deze krijgen een eigen inlogcode toegestuurd. In sommige situaties is het handig ook een professionele zorgverlener (bijvoorbeeld een thuishulp) uit te nodigen om deel te nemen. Het gebruik van de Zorgsite is in Almere helemaal gratis.

Op verschillende manieren communiceren

Met praktische functionaliteiten kunnen de mantelzorgers op verschillende manieren met elkaar communiceren. Er is bijvoorbeeld een agenda, om een rooster van taken en bezoektijden te kunnen maken. Ieder aangesloten lid kan zichzelf inplannen. Het netwerk ziet zo wie wanneer aanwezig is en wanneer er gaten vallen.

Via het `Laatste nieuws' kunnen de mantelzorgers elkaar laten weten hoe een afspraak bij de arts is verlopen of hoe het die dag is gegaan. Ze kunnen elkaar vragen stellen via het forum en elkaar op de hoogte houden via e-mail of (groeps)sms. Met deze functies is het een stuk gemakkelijker om taken af te stemmen.

Een zorgsite openen

Zou een Zorgsite ook een uitkomst zijn in uw situatie? Ga naar www.zorgsite.nl om een Zorgsite te openen. Ook als u nieuwsgierig bent naar de site, kunt u er een kijkje nemen. Want is het niet voor nu of niet voor uzelf, dan is het misschien een heel handige tip voor later of voor een ander. Immers: bijna iedereen wordt een paar keer in zijn leven mantelzorger.

Voor vragen of overige informatie kunt u contact opnemen met de gratis ShareCare Helpdesk op 0800-0200115 of mailen naar info@sharecare.nl.

ShareCare wordt in Almere mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Flevoland en de gemeente Almere in het kader van het Investeringsprogramma Flevoland-Almere (IFA).