Gemeente Soest

De gemeenteraad heeft vergaderd

10 november 2010

Op donderdag 4 november 2010 heeft de gemeenteraad van Soest vergaderd. Hieronder vindt u een verslag van deze bijeenkomst om u op de hoogte te houden van wat er behandeld is.

DE RAAD

Programmabegroting 2011-2014

De raadsvergadering werd gestart met het uitspreken van de Algemene Beschouwingen per fractie. Vervolgens gaf de gemeenteraad een reactie op de schriftelijke beantwoording van vragen door het college van B en W, waarna het college van B en W weer reageerde op de Algemene Beschouwingen.

Daarna zijn de ingediende moties en amendementen besproken. De volgende moties zijn aangenomen:

* het college is verzocht te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor een gecombineerde schaats-skeelerbaan in Soesterberg. De resultaten uit dit onderzoek worden opgenomen in de verdere uitwerking van het Masterplan Soesterberg;

* het college is verzocht om een actieve rol te vervullen in het proces om te komen tot vervangende huisvesting voor scoutinggroep Don Bosco aan de Blieklaan/Bosstraat;

* het college is gevraagd in aanvulling op het al gestarte accommodatie-onderzoek (welzijn, sport en onderwijs) ook accommodaties te betrekken die gehuurd worden en die in eigendom zijn van gesubsidieerde instellingen

Moties en amendementen die het niet gehaald hebben zijn onder andere:
* het niet honoreren van de wensen nieuw beleid (budget voor dierenwelzijn, opstellen overall visie Recreatie en Toerisme, extra budget voor wijkgericht werken en een werkbudget communicatie en participatie);

* het beschikbaar stellen van een budget voor het organiseren van een veteranendag.

Vervolgens is de programmabegroting 2011-2014 vastgesteld, met in het bijzonder de financiële consequenties van de voorstellen nieuw beleid en de voorstellen voor een sluitende begroting 2011.

Daarnaast zijn de diverse belastingverordeningen vastgesteld. Een minderheid van Soest 2002, VVD, PvdA, Leefbaar Soest en CU-SGP heeft tegen de diverse wensen nieuw beleid en de voorstellen om te komen tot een sluitende begroting 2011 gestemd (met name de verhoging van OZB).

De gemeenteraad vergadert op 11 november 2010

Op donderdag 11 november 2010 komt de gemeenteraad bij elkaar. Wij nodigen u uit voor de Ontmoeting met presentaties en bijeenkomsten over diverse onderwerpen en de Ronde met een inhoudelijke bespreking (zonder het innemen van standpunten). Hieronder vindt u een korte toelichting op de onderwerpen die aan de orde komen.

DE RONDE 19.30 - 20.30 UUR

Masterplan Soesterberg

De "Uitwerking Masterplan Soesterberg" is in de Ronde van 27 oktober 2010 besproken. De financiële consequenties van het plan waren toen nog niet duidelijk. Om de financiële haalbaarheid van de uitwerking van het Masterplan Soesterberg vast te kunnen stellen, is de grondexploitatie in detail doorberekend. Ook is aandacht besteed aan de bijbehorende toekomstige (gemeentelijke) vastgoed-exploitaties.

De grondexploitatie sluit op dit moment met een tekort van circa EUR 500.000. Voor 2011 wordt gevraagd een budget te voteren van EUR 750.000 voor de voorbereidingskosten. Tijdens deze Ronde-bijeenkomst kunnen met name over de financiële consequenties en de verdere uitwerking verduidelijkende vragen gesteld worden.

DE RONDE 20.30 - 21.30 UUR

Wijkgericht werken

Eerder dit jaar is op verzoek van de gemeenteraad een evaluatie uitgevoerd over het wijkgericht werken. De evaluatie is rond de zomerperiode besproken met de wijkbeheerteams en de partners in de samenleving. In deze bijeenkomst wordt de gemeenteraad gevraagd welke aandachtspunten meegenomen moeten worden in het vervolgtraject. De uitkomsten van deze bespreking worden betrokken bij een samen te stellen herijkingsdocument, inclusief een visie op wijkgericht werken.

Agenda van de gemeenteraad