Gemeente Binnenmaas

Stand van zaken Bedrijvenpark Hoeksche Waard

10-11-2010 Bedrijvenpark Hoeksche Waard logo

Begin september is Bedrijvenpark Hoeksche Waard C.V. (BHW) begonnen met het realiseren van het bedrijvenpark. Daarvoor is inmiddels al veel werk verzet, zoals het aanbrengen van een zandlaag. Er komen geregeld vragen binnen bij de gemeente over dit onderwerp. Projectleider civiele techniek van BHW, René den Drijver, beantwoordt deze vragen graag:

Hoe verloopt het zandtransport?

We lopen iets voor op schema. De transporten zijn goed verlopen, met minimale overlast voor de omgeving.

Wat doen de oranje kranen in het gebied?

Hiermee wordt verticale drainage aangebracht. Daardoor kunnen we het proces van het zakken van de bodem versnellen, waardoor de kavels eerder bouwrijp zijn.

Het zand heeft een zwarte kleur, hoe komt dat?

Het betreft zand dat elders is afgegraven en dat wij hier hergebruiken. Voordat het zand wordt gestort ondergaat het eerst een thermische behandeling, waardoor het verkleurt. Soms is het nog warm, als het wordt afgeleverd. Dat levert mooie beelden op.

Hoelang blijft het zand liggen en wat gebeurt er straks mee?

Het zand moet vanaf het moment van aanbrengen een half jaar blijven liggen. Het zand blijft in het gebied en zal worden gebruikt om wegen op het bedrijvenpark te maken.

Wat is nu de volgende stap?

Begin 2011 begint BHW met het verder bouwrijp maken van kavels. We verwachten dat er begin 2011 een uitspraak van de Raad van State is in de beroepsprocedure tegen het bestemmingsplan. Vervolgens kunnen er contracten met ondernemers worden afgesloten, zodat medio 2011 de eerste bedrijfsgebouwen zullen verrijzen.