Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 10 november

Alkmaar, 10-11-2010 o 14.30 uur

Inbreker op heterdaad aangehouden

Den Helder, woensdag 10 november

Een 56-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is woensdagochtend rond 03.20 uur aangehouden op de Erasmusstraat. Bewoners zagen in de schuur van de buren iemand met een zaklamp schijnen. Er kwam iemand naar buiten toe. De bewoners riepen dat hij moest blijven staan. De man ging er echter vandoor. De bewoonsters maakte haar zoons wakker. Deze wisten de man in de steeg achter het huis tegen de grond te werken. De politie nam de man over. Uit zijn zakken kwamen gereedschappen en sleutels tevoorschijn. De man had een fiets bij zich met fietstassen. Uit deze fietstassen kwam ook gereedschap tevoorschijn. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau.

Dubbel zo snel

Avenhorn, dinsdag 9 november

Bij een snelheidscontrole op de Jaagweg werden dinsdagavond van 19.30 tot 21.30 uur 1220 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Er werden 170 overtredingen geconstateerd, waarvan één bestuurder het wel heel bont maakte. Deze reed 171, terwijl 80 km/u is toegestaan op deze weg. Dit is een overtreding van 91 km/u. Deze bestuurder krijgt een dagvaarding thuis gestuurd.

Man rijdt tegen parkeercontroleur

Alkmaar, dinsdag 9 november

Een 23-jarige Ierse man werd dinsdagmiddag rond 16.00 uur aangehouden op het politiebureau. Twee parkeercontroleurs wilden op de Stationsweg een auto bekeuren omdat deze op de stoep stond geparkeerd. Op het moment dat de bekeuring werd uitgeschreven kwam de bestuurder aanlopen. Er werd naar zijn legitimatie gevraagd, maar de man stapte in zijn auto en deed de deuren op slot. Een van de controleurs stond achter de auto om het kenteken te noteren toen de bestuurder achteruit reed. De controleur werd tegen zijn been geraakt. De man sprong aan de kant, waarop de bestuurder weg scheurde.

Toen de parkeercontroleur op het politiebureau zat om aangifte te doen, zag hij dat de bestuurder van de auto in de wachtruimte zat. De man werd aangehouden voor mishandeling. Hij is dinsdagavond in verzekering gesteld.

In de herhaling

Den Helder, woensdag 10 november

Een 40-jarige automobilist uit Den Helder raakte woensdagochtend rond 01.00 uur zijn rijbewijs kwijt toen hij werd aangehouden op de Schootenweg. De man moest blazen en blies 375 ug/l. Aangezien het de derde keer binnen 2.5 maand was dat de man werd aangehouden met drank op, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Voor hem wordt een aanvraag gedaan voor het volgend van een EMA (Educatieve Maatregel Alcohol) cursus bij het CBR.

Woningbouwvereniging ontdekt hennepkwekerij

Alkmaar, dinsdag 9 november

In een pand aan de Amelandstaat werd dinsdagochtend een hennepkwekerij aangetroffen. Een woonconsulent van een woningbouwvereniging was bij het pand langs geweest en zag dat de bewoner in de woonkamer sliep en er een dikke elektriciteitskabel naar de bovenverdieping was getrokken. De politie trof in de slaapkamer op de bovenverdieping een reeds geruimde hennepkwekerij aan. Er werd wel circa één kilo aan gedroogde henneptoppen aangetroffen. De apparatuur werd in beslag genomen en is inmiddels vernietigd. De 36-jarige bewoner van het pand werd aangehouden. De woningbouwvereniging gaat over tot uitzetting van de bewoner.

Vier kwekerijen aangetroffen tijdens henneprooidag

Hoorn, woensdag 10 november

In een pand aan de Nok, Lijster, Cees Buddinghhof en Patio werden woensdag hennepkwekerijen aangetroffen.

In een woning aan de Nok werden in een slaapkamer en op de zolder 249 planten aangetroffen. Een 20-jarige en een 59-jarige man werden aangehouden.

Op de Lijster werden in de woon- en slaapkamer circa 105 stekken aangetroffen. Ook hier was sprake van diefstal van stroom. Hier werd een 45-jarige man uit Medemblik aangehouden.

Op de Patio werden in een op de bovenverdieping in totaal 392 planten aangetroffen. In alle gevallen was er sprake van diefstal van stroom. De elektriciteitsmeters werden door energiebedrijf Liander in beslag genomen.

In twee ruimtes in een woning aan de Cees Buddinghhof werden in twee kweektenten in totaal 145 hennepplanten aangetroffen. Een 29-jarige bewoner werd hier aangehouden.

De gemeente gaat over tot het nemen van bestuurlijke maatregelen. Dit houdt in dat de kosten voor de ontmanteling wordt verhaald op de verdachten. De huurders van de woningen van de Lijster, Nok en Patio worden door de woningcoöperatie uit hun huis gezet.