Gemeente Eemsmond


Wethouder Bouman opent fietspad Usquert-Rottum
dinsdag 9 november 2010

Het fietspad langs de Provincialeweg-Usquerderweg is klaar voor gebruik. Woensdag 10 november viert de gemeente Eemsmond dit samen met een groot aantal betrokkenen. Op het programma staat onder meer een tochtje over het gloednieuwe pad. Onder aanvoering van wethouder Harald Bouman fietsen de genodigden van Usquert naar Rottum.

De gemeente heeft dit fietspad kunnen aanleggen dankzij de medewerking van de eigenaren van de gronden die naast het pad liggen. Harald Bouman: 'Ik heb heel veel waardering voor de positieve insteek van de grondeigenaren. Dankzij hen is de fietstocht tussen Usquert en Rottum een stuk veiliger geworden.'

Het betonnen pad is 2,5 kilometer lang en 2,5 meter breed. In totaal heeft de aanleg 875.000,- gekost. De provincie Groningen heeft hiervan de helft betaald. Ook brengt de provincie op Boomfeestdag 2011 nog laanbeplanting aan tussen fietspad en rijbaan. De bedoeling is om bij dit karwei de kinderen van de basisscholen in Kantens en Usquert in te schakelen.

Voorlopig het laatste
Het fietspad Usquert-Rottum is voorlopig het laatste pad dat in het kader van het Fietspadenplan van Eemsmond is aangelegd. Sinds de vaststelling van het plan in 2004 heeft de gemeente zeven nieuwe fietspaden kunnen realiseren. Er staan nog meer fietspaden op de verlanglijst van de gemeente. Bovenaan de lijst staan de fietspaden die een belangrijke bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid. De gemeente probeert voor deze fietspaden alsnog overeenstemming te bereiken met de grondeigenaren. Daar waar nodig, gebruikt Eemsmond de mogelijkheden van het nieuwe Bestemmingsplan Buitengebied.