Gemeente Bernheze


Terugblik op de raadsvergadering van 4 november 2010

Op donderdag 4 november 2010 vond een raadsvergadering plaats. Hieronder een korte weergave van de besluiten die de gemeenteraad heeft genomen.

Door de volle agenda en de brede discussies zijn niet alle agendapunten aan bod gekomen. Deze agendapunten, waaronder sluiting servicepunt Heeswijk-Dinther, integrale dorpsontwikkelingsplannen Vorstenbosch/Loosbroek en subsidie Bernhezer Omroep Stichting, zijn doorgeschoven naar de vergadering van 11 november.

Vaststellen Bestuursprogramma 2010-2014
Het Bestuursprogramma 2010-2014 is door de gemeenteraad vastgesteld. Hiermee is in grote lijnen vast komen te staan wat het gemeentebestuur de komende vier jaar wil bereiken en hoe dit wordt vormgegeven. Tijdens de behandeling in de gemeenteraad diende de fractie CDA elf amendementen in. Alleen het amendement waarin verzocht wordt onderzoek te doen naar parkeerverboden dan wel autovrije gebieden bij scholen werd door de gehele raad ondersteund. Dit onderzoek is nu opgenomen in het Bestuursprogramma ter uitvoering in de komende bestuursperiode.

Uitbreiding golfbaan De Hooge Vorssel
Een meerderheid van de raad stemde tegen het voorstel (de fracties CDA, SP, ABB met 11 stemmen). Dit voorstel van het college, met afspraken over de toegankelijkheid van de golfbaan voor de inwoners van Bernheze, de natuurcompensatie in het uitbreidingsgebied en de erfpacht, is hiermee verworpen. De fractie Progressief Bernheze bracht tijdens de behandeling nog een amendement in met betrekking tot de onderhandelingsresultaten over de natuurcompensatie. Ook dit amendement werd verworpen met dezelfde stemverhouding.

Voortgang traject krachtenbundeling Maasdonk-Bernheze De gemeenteraad heeft unaniem besloten het college opdracht te geven om de samenwerking tussen Bernheze en Maasdonk op diverse punten te intensiveren. Daarbij is ook de afspraak gemaakt dat de resultaten van de samenwerking na een periode van één jaar worden geëvalueerd. Op basis van deze resultaten bepaalt de gemeenteraad op 28 september 2011 het verdere verloop tussen Bernheze en Maasdonk en de wijze waarop inwoners hun mening kunnen geven. Ook de gemeenteraad van Maasdonk heeft inmiddels al ingestemd met dit voorstel.

Behandeling begroting 2011: eerste termijn fracties Het college van burgemeester en wethouders heeft de begroting voor 2011 opgesteld. De begroting geeft een beeld van de verwachte inkomsten en uitgaven van de gemeente in 2011. Alle politieke partijen hebben in de vergadering hun mening gegeven over de begroting en aangegeven waar zij wel of geen geld aan willen uitgeven. Om dit te bereiken kunnen zij bij de verdere behandeling van de begroting moties en amendementen indienen. De inhoudelijke behandeling van de begroting en de besluitvorming is op 11 november 2010.

Informatie
Met vragen over de gemeenteraad en de raadscommissies kunt u terecht bij de griffie, telefoon (0412) 45 88 88, e-mail griffie@bernheze.org.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35

kijk eens bij:
WOZ-loket