IJ-prijs naar PICNIC-oprichter Bas Verhart

10/11/2010 15:30

PricewaterhouseCoopers B.V.

Vandaag wordt de IJ-prijs 2010 uitgereikt aan Bas Verhart voor zijn bijdrage aan het op de kaart zetten van Amsterdam als creatieve wereldstad. Verhart is onder andere directeur van Media Republic, medeoprichter van het platform voor innovatie en creativiteit PICNIC, lid van het Innovatieplatform en één van de trekkers van 'THNK' een topopleiding in Amsterdam voor talent uit de creatieve sector. De IJ-prijs - een initiatief van PwC en de Gemeente Amsterdam - wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon die een duidelijke bijdrage levert aan de promotie en de economische ontwikkeling van Amsterdam. Ook deze dertiende editie wordt de prijs overhandigd door de Burgemeester van Amsterdam. Dit jaar in het MC Theater op het terrein van de Westergasfabriek.

De jury van de IJ-prijs spreekt lovend over Verhart, die zijn creatieve kracht en innovatieve ideeën niet voor zichzelf houdt. Hij deelt ze vanuit een grote maatschappelijke betrokkenheid met de wereld, via verschillende netwerken. Bijvoorbeeld door zijn lidmaatschap van het Innovatieplatform, maar ook via de organisatie van PICNIC. Dit platform - wat Verhart oprichtte samen met Marleen Stikker - is uitgegroeid tot één van de grootste creatieve festivals van Europa. Jaarlijks komen er duizenden creatieven op af. Een festival van ongekende waarde voor Amsterdam. Het juryrapport stelt: "Verhart noemt zichzelf een 'man van de grote lijnen', 'Een ideeënman'. Hij wil iets vormen dat er nog niet is, maar waar wél behoefte aan is. Daarbij is zijn gevoel voor trends en timing bijzonder sterk ontwikkeld. Bovendien werkt zijn enthousiasme aanstekelijk. Telkens creëert hij een soort zwaan-kleef-aan-effect en weet hij mensen mee te krijgen in zijn plannen."

De prijs wordt uitgereikt tijdens een bijeenkomst op woensdag 10 november om 17.00 uur in het MC Theater op het Westergasterrein in Amsterdam. De prijs bestaat uit een beeldje van kunstenares Iris Le Rütte en een bedrag van 12.500 euro.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.ijprijs.nl