Belgische Federale Overheid


Louvain School of Management beste Belgische managementschool in de rangschikking van de Financial Times

Datum: 10 november 2010

In de editie 2010 van de rangschikking van de krant Financial Times (FT), wordt de Louvain School of Management (LSM) nummer 1 in België, voor haar opleiding in Master in Business Engineering, die gegeven wordt op de campus van Louvain-la-Neuve. Dankzij deze eerste Belgische plaats maakt de LSM nu deel uit van de prestigieuze top 20 van beste managementscholen ter wereld. De Master in International Managementopleiding van de LSM is volgens de FT-rangschikking zelfs de tweede beste ter wereld.

Deze mooie resultaten zijn onder meer het gevolg van het voortdurend streven naar kwalitatief hoogstaande cursussen, de openheid op de wereld en naar het bedrijfsleven toe, de tevredenheid van de alumni, alsook de uitstekende salarissen die gediplomeerden van de LSM ontvangen tijdens de eerste drie jaar van hun carrière. Tot slot beloont de rangschikking van de Financial Times ook de prijs-kwaliteitverhouding van de programma's aangeboden aan de LSM in vergelijking met de andere business schools uit de lijst.

De Louvain School of Management is de managementschool van de Académie Louvain (UCL, FUNDP, FUSL en FUCaM), die op 4 campussen aanwezig is (Louvain-la-Neuve, Brussel, Namen en Bergen). Er zijn 200 professoren en meer dan 100 vorsers aan verbonden. Deze staan dicht bij het bedrijfsleven. De LSM telt 1.200 studenten in de masteropleidingen en cursussen voor permanente vorming. De school heeft als doel om sterke leiders op te leiden, zowel op wetenschappelijk als op menselijk vlak, via innovatieve leermethodes en internationale programma's zoals de « CEMS MIM » (een prestigieus netwerk van de beste managementscholen van Europa en de wereld (HEC-Paris, London School of Economics, Bocconi, ...) of de « IB Global Leader » (netwerk waardoor studenten een jaar in het buitenland kunnen verblijven, of 6 maanden stage en 6 maanden aan een partneruniversiteit). De Louvain School of Management biedt ook nog een internationaal netwerk aan van partnerschappen met meer dan 130 buitenlandse universiteiten op de 5 continenten.

http://www.lsm.be
http://rankings.ft.com/businessschoolrankings/iag-louvain-school-of-man agement/masters-in-management#masters-in-management