Belgische Federale Overheid


Pfizer investeert 61 miljoen euro in Belgische vestigingen

Datum: 08 november 2010

Pfizer

Het Amerikaanse farmaconcern Pfizer heeft besloten om 61 miljoen euro te investeren in zijn vestigingen in België, namelijk in Zaventem en Puurs. Dat moet ongeveer 170 extra banen creëren. Pfizer telt vandaag in ons land bijna 3.000 werknemers.

Het eerste investeringsproject betreft de bouw van een nieuw productiecentrum in Puurs, waar een nieuw type spuit met twee kamers zal worden gemaakt. In Puurs komt eveneens een proeffabriek voor vaccins en steriele geneesmiddelen. Het gaat hier om relatief bescheiden volumes van zeven nieuwe geneesmiddelen die wereldwijd nog worden uitgetest in zogenaamde klinische fase III-studies, de op één na laatste stap voordat deze geneesmiddelen op de markt kunnen worden gebracht. Ten slotte zullen ook enkele vervangings- en moderniserniseringswerken in de bestaande productie-infrastructuur worden gedaan.

In Zaventem komt er een nieuwe onderzoekseenheid voor diergeneeskunde. Bovendien worden de activiteiten van het onderzoekscentrum voor diergeneeskunde in het Britse Sandwich integraal overgebracht naar Zaventem.

http://www.pfizer.be