Politie Twente

Persbericht politie Twente 10 november 2010

Politie Twente stelt onderzoek in naar handelen wijkagent

In een artikel in TCTubantia van woensdag 10 november is aandacht besteed aan de vondst van een onderbroekje in de voormalige woning van Geert B., een zedendelinquent. Dit broekje is overhandigd aan een wijkagent en is niet terecht gekomen bij de leider van het eerder ingestelde onderzoek naar het handelen van Geert B. De politie Twente betreurt het dat binnen haar organisatie op zo'n onzorgvuldige en onprofessionele wijze is omgesprongen met mogelijk bewijsmateriaal.

Aan het begin van de middag is de beheersdriehoek bij elkaar gekomen. Korpsbeheerder, korpschef en Hoofdofficier van justitie hebben zich beraad over deze kwestie. In dit overleg is besloten dat politie een onderzoek zal instellen naar de volledige gang van zaken rondom de vondst van het onderbroekje. In dat kader wordt de betreffende wijkagent voor de duur van het onderzoek met ander werk belast.

Politie en OM hebben reeds eerder geconstateerd dat er geen aanleiding was om een nader onderzoek in te stellen naar mogelijk misbruik van het Braziliaanse meisje dat bij Geert B. in huis heeft gewoond. Ook de vondst van dit onderbroekje geeft hen geen reden om op dit besluit terug te komen. Destijds heeft de politie, na intensief contact met de moeder van het meisje en in overleg met het OM, besloten het onderzoek stop te zetten.