Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Dag van de Mantelzorg

Mantelzorger Joke van Leeuwen ontvangt een boeket bloemen

Het was gisteren de `Dag van de Mantelzorg'. Driehonderd mantelzorgers in onze gemeente kregen een presentje. Met dit gebaar spreken Welnúh en de gemeente hun waardering uit voor het vele en vaak zware werk dat mantelzorgers verrichten.

Mantelzorg speelt in onze samenleving een belangrijke rol. Het gaat hierbij om een activiteit die getuigt van de bereidheid van mensen die zich intensief en langdurig in willen zetten voor een ander.

In het kader van de `Dag van de Mantelzorg' organiseert Welnúh op dinsdag 7 december een mantelzorgbijeenkomst met als thema `Op eigen wijze zorgen'. Alle bij Welnúh bekende mantelzorgers ontvangen een uitnodiging voor deze bijeenkomst. Naast de mantelzorgers worden ook degenen die de mantelzorgers steunen in hun taak uitgenodigd. Dat kunnen vrienden of familieleden zijn, maar ook mensen van een professionele- of vrijwilligersorganisatie die betrokken zijn bij de mantelzorg.

Als u mantelzorger bent of een mantelzorger ondersteunt en u heeft geen uitnodiging voor de bijeenkomst van 7 december ontvangen, dan kunt u tot uiterlijk 1 december contact opnemen met Manna Plaisier van Welnúh, (0343) 48 07 98.