Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 10-11-2010

Verdachte van auto-inbraak aangehouden

WAALWIJK: De politie kreeg woensdag tegen 05.00 uur melding van een getuige die net daarvoor een paar harde klappen had gehoord in de Utrechtstraat en kort hierna een man zag weglopen. De beschrijving van de kleding van de man werd doorgegeven aan de politie. Deze trof in de genoemde straat een auto aan waarvan het alarm af ging en de agenten zagen een man weglopen die voldeed aan het signalement. De man zette het op een lopen. Tijdens de achtervolging verloor men hem uit het oog. Met behulp van een diensthond werd de omgeving afgezocht. Hierbij trof men een tas aan, die uit de auto gestolen bleek te zijn en een bromfiets. De politie nam de brommer in beslag, traceerde de eigenaar van het voertuig en hield hem aan. De 20-jarige man uit Waalwijk is aangehouden in zijn woning en in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De verdachte ontkende tijdens verhoor iets met de
auto-inbraak van doen te hebben.
Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. Twee ruiten van de auto waren vernield, waarna de tas was weggenomen. De tas is geretourneerd aan de eigenaar.

Man aangehouden in verband met mishandeling met fles

RAAMSDONKSVEER: De politie hield woensdagochtend een 53-jarige man uit Raamsdonksveer aan voor zware mishandeling. De man wordt ervan verdacht op 2 juli 2010 betrokken te zijn geweest bij de mishandeling van een 46-jarige dorpsgenoot. De man zou geslagen zijn met een fles.
Aanleiding voor de mishandeling zou zijn dat de 46-jarige man in een eetgelegenheid zijn ongenoegen uitte omdat hij vond dat hij te lang op zijn eten moest wachten. Hierop ontstond er een discussie, waarna de man een klap op zijn hoofd kreeg, aldus zijn eigen verklaring. De man werd met een bloedende hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis in Oosterhout. Daar werd de wond dichtgemaakt met meerdere hechtingen. In eerste instantie wilde de man geen aangifte doen, maar ruim drie weken later besloot hij dit toch te doen. Reden hiervoor zou zijn dat de aangever wist wie de dader was en onderling een regeling wilde treffen. Toen dit niet vlotte besloot hij toch aangifte te doen.
De politie hoorde meerdere getuigen en de verdachte werd op het politiebureau ontboden. Hij meldde zich woensdag en verklaarde dat hij niets met de mishandeling van doen had. Voor zover de verdachte bekend was was de man niet in de eetgelegenheid mishandeld, maar elders.

Twee auto's gestolen bij woninginbraak

WAALWIJK: Onbekenden braken woensdag tussen 03.00 uur en 08.00 uur in in een woning aan de Jan van Rooystraat. De daders boorden een gat in een raamkozijn en forceerden zo het raam. In de woning werden onder andere de sleutels van twee auto's meegenomen. Met behulp hiervan werden de zwarte Volkswagen Tiguan met kenteken 18-KZP-6 en een zwarte BMW X5 met kenteken 71-GRV-2. Beide auto's zijn internationaal als gestolen gesignaleerd. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Politie houdt actie in het kader van 'Tegenhouden'

KAATSHEUVEL/WASPIK./WAALWIJK: De politie hield dinsdag tussen 16.00 uur en 22.00 uur een actie in het kader van 'Tegenhouden' tijdens de donkere dagen. In Kaatsheuvel en Waspik ging de politie de wijken in voor een 'voetjesactie'. Hierbij worden flyers in de vorm van een voetafdruk gelegd bij inbraakgevoelige punten, zoals een deur die niet is afgesloten. Op de flyer staat een tekst die de bewoners van het pand duidelijk maakt dat dit net zo goed de voetafdruk van een inbreker had kunnen zijn. De bewoners van de dorpen reageerden positief op de actie.

In Waalwijk werden stopchecks gehouden op de Kamerlingh Onnesweg/ Reygersbosweg. Hierbij werden verdachte personen en voertuigen gecontroleerd.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 10-11-2010 16:47 | © Regio Midden en West Brabant |