Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 10-11-2010

Zoon aangehouden voor mishandeling vader

TILBURG: De politie kreeg woensdag rond 02.00 uur melding van huiselijk geweld in een woning in het centrum van Tilburg. De melder vertelde zojuist in elkaar te zijn geslagen door zijn zoon. De politie hield de 22-jarige zoon aan en nam aangifte op van de 54-jarige melder. De man verklaarde al langere tijd problemen te hebben met zijn zoon. Hij was na een conflict in een strubbeling verwikkeld geraakt met zijn zoon en was hierbij op zijn neus geraakt waardoor deze bloedde. Omdat de problemen al langere tijd speelden wilde hij nu aangifte doen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Twee verdachten aangehouden voor diefstal koper

GOIRLE: De politie hiel dinsdagmiddag twee verdachten van diefstal aan na melding van de eigenaar van een bedrijf aan de Nieuwkerksedijk. De gedupeerde verklaarde tegenover de politie dat rond 17.00 uur een auto het terrein van zijn bedrijf op kwam rijden. Hij vertrouwde de situatie niet en sloot direct het hek dat toegang geeft tot het terrein. Toen hij de beide inzittenden vroeg de kofferbak te openen bleek dat er 3 kilo koper in lag. De politie hield de twee 41-jarige mannen uit Eindhoven aan voor diefstal in vereniging. Het koper is achtergebleven bij de bedrijfseigenaar. Van de man is aangifte opgenomen. Na verhoor zijn de verdachten in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De verdachten bekenden de diefstal, maar verklaarden het koper te hebben meegenomen omdat het toch om afval ging.

Verkoper nephorloges aangehouden na melding

TILBURG: Een getuige meldde dinsdag om 15.30 uur bij de politie dat een man in een auto nephorloges aan het aanbieden was in de omgeving van de Zevenheuvelenweg. De getuige gaf ook het kenteken van de auto door. De politie trof de bestuurder van de auto aan op de Zevenheuvelenweg. De 37-jarige Rotterdammer was in bezit van ruim 40 replica's van horloges van merken als Rolex en Breitling. Hij is aangehouden en de horloges zijn in beslag genomen. De verdachte is in verzekering gesteld. De man verklaarde dat hij dacht dat hij niet zou worden aangehouden omdat hij dacht dat het gedoogd werd.

Politie houdt zes verdachten aan tijdens hennep knippen na melding

TILBURG: Dinsdagmiddag werd de politie aangesproken door een mevrouw die verklaarde bij een woning in de Mac Allisterstraat een sterke hennepgeur te hebben geroken. De politie belde bij de woning aan. Hier troffen ze de 50-jarige bewoner en vijf personen zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. Het gaat om vier vrouwen in de leeftijd van 27 tot 47 jaar en een man van 44 jaar. De zes verdachten zijn aangehouden en in verzekering gesteld. In de woning werden zakken met in totaal ongeveer 50 kilo hennepplanten aangetroffen. De verdachten waren de hennepplanten op het moment van aanhouding aan het knippen.

Man aangehouden na ontdekking hennepkwekerij

TILBURG: Naar aanleiding van een tip trof de politie dinsdag een hennepkwekerij aan in een woning in de Sibeliusstraat. In de
hennepkwekerij stonden 343 hennepplanten met bijbehorende apparatuur in twee verschillende ruimten. De kwekerij is geruimd. Een medewerker van Enexis kwam naar de woning omdat er sprake was van diefstal van stroom. Hiervan zal aangifte worden gedaan. De 32-jarige bewoner van het pand is aangehouden en verhoord. De vrouw van de verdachte is in de woning gehoord. Tegen het echtpaar zal proces-verbaal worden opgemaakt. De woningbouwvereniging is op de hoogte gesteld van de aanwezigheid van de hennepkwekerij.

Vrouw doet aangifte van straatroof

TILBURG: Een 20-jarige Tilburgse deed dinsdag aangifte van beroving in de Leharstraat. De beroving vond rond 14.30 uur plaats, toen de gedupeerde in de richting van de Strausslaan. De vrouw hoorde
voetstappen achter zich en voelde dat ze werd geduwd. Ze kwam ten val en een onbekende man trok haar tas uit haar handen. De vrouw moest de tas loslaten en de man ging er vandoor in de richting van de
Lannerstraat. De vrouw is naar familie gegaan na de beroving en is later pas naar het politiebureau gegaan voor het doen van aangifte, waardoor zoeken in de omgeving naar de dader door agenten niet meer zinvol was. De politie stelt een onderzoek in.

Man meldt zich op bureau voor uitzitten straf

TILBURG: Woensdag meldde zich rond 01.30 uur een 28-jarige man uit Tilburg op het politiebureau omdat hij nog boetes open had staan voor een bedrag van 3168,- en nog 64 dagen uit moest zitten. De man verklaarde even daarvoor een politieauto te zijn tegengekomen. Hij kwam toen tot de conclusie dat hij niet meer wilde vluchten om zijn straf te ontlopen. Hij kon de boetes niet betalen en is ingesloten.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 10-11-2010 16:49 | © Regio Midden en West Brabant |