CDA


Nieuws
Randweg Doetinchem kan worden aangelegd
woensdag 10 november 2010

Wegennet Regio Achterhoek verbeterd

Op initiatief van het CDA hebben Provinciale Staten vandaag een amendement aangenomen, waarin de provincie een bedrag van ⬠12 miljoen reserveert voor de aanleg van de randweg in Doetinchem.

De gemeente Doetinchem heeft de provincie om financiële medewerking gevraagd om deze weg mogelijk te maken. Eerder is in de staten een motie aangenomen, waarin aan Gedeputeerde Staten gevraagd wordt om aan te geven welk provinciaal belang de aanleg van een randweg Doetinchem heeft.

Deze randweg is van groot belang voor het afwikkelen van het verkeer van en naar Doetinchem als regionaal centrum in de Achterhoek. Ook wordt door deze weg de bereikbaarheid van openbaar vervoervoorzieningen verbeterd. Regionaal verkeer behoeft niet meer gebruik te maken van het wegennet in Doetinchem, hetgeen de leefbaarheid lokaal versterkt.

Tevens is dit een verbetering van het provinciaal wegennet in de Achterhoek; de regio Achterhoek steunt dan ook het belang van deze weg.

Het CDA heeft daarin, samen met een meerderheid in de staten, voor elkaar gekregen dat vanuit de Gelderse Investeringsagenda een bedrag van ⬠12 miljoen nu wordt gereserveerd.

Door deze zekerheidstelling kan de gemeenteraad van Doetinchem het bestemmingsplan van deze weg in december vaststellen. Wij verwachten nu, dat Doetinchem binnen enkele jaren deze gemeentelijke weg heeft aangelegd.

Albert Schol, Statenlid
Tel. 06-20531289 en a.schol@ps.gelderland.nl.