CDA


Nieuws
Subsidiestop voor landelijk gebied deels opgeheven woensdag 10 november 2010

Kavelruil en agrarisch natuurbeheer weer mogelijk

In Provinciale Staten van 10 november is op initiatief van het CDA een motie aangenomen die leidt tot het snel opheffen van de subsidiestop voor kavelruil, bedrijfsverplaatsing, agrarisch natuurbeheer en de particuliere realisatie van natuurgebieden. Met name voor het agrarisch natuurbeheer is dit van groot belang, omdat juist op dit moment veel contracten opnieuw afgesloten kunnen worden.

De subsidiestop wordt ook opgeheven voor een aantal typisch Gelderse programmaâs zoals de herstructurering van de glastuinbouw, de Betuwse Bloem, Veluwe 2010 en de ondersteuning van het Plattehuis Achterhoek en de Stichting Vernieuwing Gelderse Vallei.

Ook de subsidieregeling voor jonge boeren, het provinciaal faunabeheer en het programma Leader worden weer opengesteld. Belangrijke activiteiten ter verbetering van economie, natuur en leefbaarheid van het platteland kunnen nu weer doorgang vinden.

Voor de overige programmaâs voor het landelijk gebied gaat de provincie nu in overleg met het Rijk dat heeft aangegeven de eerder afgesloten overeenkomst te willen wijzigen. Naar verwachting zal dit overleg noodzaken tot een herprogrammering. In december zal Provinciale Staten een stappenplan voor een eventuele herprogrammering behandelen.

Peter van Boheemen, CDA-Statenlid
M: 06-53427238 en p.van.boheemen@ps.gelderland.nl.