Politie Limburg-Noord

Snelheidscontroles in Noord-Limburg

Datum: 10-11-2010
Tijd bericht: 16:51
Plaats: Tegelen
Het Verkeershandhavingsteam heeft woensdag 10 november op verschillende plaatsen in Noord-Limburg snelheidscontroles uitgevoerd met de radarwagen. Er werden in totaal 3.151 passanten op de vijf verschillende locaties gecontroleerd. 111 Bestuurders reden harder dan de ter plaatse toegestane maximum snelheid. Als hoogst gemeten snelheid werd 107km/u gemeten op de Puttenweg in Ventray, waar een limiet van 50 km/u geldt.

Ook op de Tienrayseweg in Horst werd opmerkelijk hard gereden. Tijdens deze controle zijn er de hele dag maaiwerkzaamheden geweest op de Tienrayseweg vanaf de A73 tot de spoorwegovergang richting Tienray. In beide richtingen waren borden geplaatst met het opschrift 50. Tijdens deze werkzaamheden waren landbouwvoertuigen met zwaailichten op de weg en op het fietspad bezig. Ondanks de aanduiding van de 50 km/u-borden en de zichtbare werkzaamheden, waren er toch nog bestuurders die met snelheden van 96 -103 125, 130 en 133 km/h voorbij kwamen.

Ook voerde het Verkeershandhavingsteam woensdag een algemene verkeerscontrole met staandehouding uit in Kronenberg op de Peelstraat, in America op de Lorbaan en in Hegelsom op de Spoorweg.

Alle controles werden uitgevoerd tussen 07:30 uur en 14.45 uur.

De overtreders zullen binnen enkele weken een acceptgiro van het CJIB op de deurmat krijgen.