Arbomedewerker van het jaar 2010: Herman Maas

10/11/2010 17:24

FNV Formaat

Rotterdam/Woerden, 10 november 2010

Arbomedewerker van het jaar 2010: Herman Maas

Arbo Award

Tijdens het Nationaal Arbo Congres op 9 november in de Jaarbeurs te Utrecht is de winnaar van de Arbo Award bekend gemaakt. Uit 200 aanmeldingen is Herman Maas gekozen tot Arbomedewerker van het jaar 2010. Herman Maas is werkzaam als Senior Operator in de Mengerij van Vredestein Banden. Naast de enorme eer ontvangt de winnaar een opleidingscheque ter waarde van euro 2.500,- en de fraaie Arbo Award.

Steun en toeverlaat

De verkiezing 'Arbomedewerker van het jaar' laat zien dat de rol van de arbomedewerker steeds meer verandert in die van een adviseur en steun en toeverlaat binnen de organisatie. De arbomedewerker van het jaar heeft zich op een bijzondere wijze ingezet voor de arbeidsomstandigheden in de dagelijkse werkomgeving. Daarnaast is hij de spil in het web van de organisatie, het aanspreekpunt voor collega's en voorziet gevraagd en ongevraagd het management van adviezen. Een goede arboprofessional is dus van groot belang voor iedere organisatie.

Juryrapport

Herman Maas heeft de Arbo Award op grond van de volgende punten gewonnen:

Gedreven in het verbeteren van arbeidsomstandigheden binnen Vredestein Banden.

Voorzitter van de VGWM-commissie en de partitaire veiligheidscommissie.

Inhoudelijk ontplooit door de studie Middelbare Veiligheidskunde.

Op de hoogte van de vakinhoudelijke actualiteiten.

Zichtbaar in de organisatie van Vredestein Banden.

Betrekt werknemers direct bij veiligheidsproblemen, onder meer door veiligheidscontroles door werknemers zelf te laten uitvoeren: veiligheidsbeleid van onderop.

Verbeteren van veiligheidsomstandigheden, waaronder het doorontwikkelen van het 'Mator veiligheidsmes'.

PSA op de kaart gezet in een organisatie waar dat niet voor de hand ligt als arbeidsrisico.

Weloverwogen oplossingen bieden voor knelpunten bij arbeidsomstandigheden, waaronder de proefopstelling van een koelingsysteem bij een warmte bron.

De Arbo award is beschikbaar gesteld door Rendement Uitgeverij en FNV Formaat. FNV Formaat draagt veiligheid op het werk een warm hart toe en vindt het belangrijk om mensen die dagelijks het werk verzetten in het zonnetje te zetten.

Meer informatie vindt u binnenkort op www.arboaward.nl en www.fnvformaat.nl.





http://www.fnvformaat.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,