Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 2 november 2010

Collectief KG maakt kunst waar je in kan

Amersfoort - Collectief KG speelt vanaf 10 november Micromorfose, een theatervoorstelling zonder acteurs of tribunes. De Laswerkplaats in Amersfoort wordt voor Micromorfose eenmalig totaal omgebouwd tot een wonderlijke nieuwe wereld van beeld, licht en geluid. De voorstelling is een reis door een onwerkelijke landschap, kunst waar je in kan. Deze unieke reis is bedoeld voor een intiem publiek van maximaal 10 man. Vanwege dit kleine aantal zal er gedurende tien dagen elk uur een voorstelling plaatsvinden.

Tijdens het NS Try Out Festival in Amersfoort presenteerde Collectief KG een klein voorproefje op het NS station. Wegens succes bleef het kunstwerk staan. Straks loopt het publiek door een levensgrote versie ervan. Het immense bouwwerk waar ruim tien ton resthout in is verwerkt met meer dan 50.000 schroeven is nog maar het begin van de voorstelling. Ook het geluid is even indrukwekkend door de bijzondere composities en gebruik van 70 speakers.

Collectief KG (Hans Goslinga, Mark Verhoef, Wilco Alkema en Thomas Brand) maakt voorstellingen op locatie. Zij ontwerpen theatrale installaties van beeld, licht en geluid waarin de beleving voorop staat. Daarbij gaan zij samenwerkingen aan met lokale kunstenaars. In september 2009 werd Collectief KG door provincie Utrecht benoemd tot Talentvolle Makers. Voor Micromorfose wordt samengewerkt met Thijs Trompert, Marisja Smit, Lars Unger, John Konijn en Sander van Mil.

Micromorfose gaat 9 november in première in de Laswerkplaats op de Wagenwerkplaats in Amersfoort (naast station Amersfoort CS). Voorstellingen spelen van 10 tot en met 21 november 2010, woensdag tot en met vrijdag tussen 17.00 en 22.00, op zaterdag tussen 14.00 en 23.00 en op zondag tussen 14.00 en 22.00. De voorstelling duurt ongeveer een half uur. Kaarten kosten 8,00 euro en zijn te reserveren op www.collectiefkg.nl

Micromorfose wordt mede mogelijk gemaakt door: Provincie Utrecht, Gemeente Amersfoort, Prins Bernhard Cultuurfonds, Kf-Heinfonds, De Amersfoortse Verzekeringen, Stichting Laswerk, Rest Hout Nederland, M&S Showtechniek en Gerritse Ijzerwaren.

Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht