Royal Haskoning


05-11-2010
Royal Haskoning in debat met TU-Delft studenten over eco-design

Eco-design is niet de sleutel tot duurzaam materiaalgebruik. Het biedt slechts een schijnoplossing. Dat is het thema van een discussiebijeenkomst die Royal Haskoning op 10 november organiseert aan de TU Delft in het kader van haar dare2share duurzaamheidscampagne. Royal Haskoningers gaan op 10 november van 13.30 tot 15.00 met studenten van de TU Delft in debat over eco-design. Daarmee is het mogelijk om de milieu-impact van producten vanaf de ontwerp- en ontwikkelingsfase te beperken door rekening te houden met alle schakels in de levenscyclus: van de grondstofwinning tot de afdanking van het product waarbij het als grondstof voor nieuwe producten kan dienen.

Klinkt mooi, maar de praktijk is een stuk weerbarstiger. Reden voor Royal Haskoning om vooruitlopend op de Dag van de Duurzaamheid hierover met studenten van de TU Delft in debat te gaan.

Royal Haskoning zoekt als kennisorganisatie voortdurend de uitdaging om in een open omgeving tot nieuwe, vernieuwende oplossingen voor onze klanten te komen. Daarbij is het belangrijk om de dialoog én het debat aan te gaan, niet alleen met studenten maar ook binnen onze eigen organisatie.

De dare2share duurzaamheidscampagne is te volgen via Twitter en Facebook. Op dinsdag 9 november, van 14.00-16.00 uur, Cradle to Cradle® open discussie met Michael Braungart over duurzaamheid bij grote evenementen en op 11 november van 10.00-13.00 uur, rondetafelgesprekken "Hoe koop je duurzaam in?". Beide bijeenkomsten zijn in Nijmegen. Graag aanmelden via dare2share@royalhaskoning.com.