Gemeente Bergen


---


Persbericht

Datum November 2010
Plaats Nieuw Bergen

Bergen bedankt haar mantelzorgers

De gemeente Bergen is trots op de maatschappelijke rol die mantelzorgers vervullen. En daarom worden de Bergense mantelzorgers tijdens de landelijke Dag van de Mantelzorg, woensdag 10 november, in het zonnetje gezet. Net als in voorgaande jaren kunnen de mantelzorgers een presentje ontvangen, 's avonds is er een ontspannende maar ook leerzame bijeenkomst in Den Asseldonk. Dit als blijk van waardering voor de inzet van mantelzorgers, zonder hen zouden immers veel chronisch zieken en gehandicapten niet de steun en zorg krijgen die ze nu ontvangen.

Een presentje
Mensen die mantelzorg ontvangen, of die een mantelzorger kennen, hadden de mogelijkheid om een presentje voor die mantelzorger aan te vragen. Dat presentje wordt op de Dag van de Mantelzorg, woensdag 10 november, bij de mantelzorger thuis bezorgd.

Mantelzorgers onder elkaar
Woensdag 10 november is in Den Asseldonk een interessante, maar ook luchtige avond voor alle mantelzorgers uit Bergen. Een ontspannende avond waar mantelzorgers, onder het genot van koffie en vlaai, ervaringen kunnen uitwisselen. Tijdens een workshop worden de rollen omgedraaid. Op die manier kijken de mantelzorgers op een verfrissende en leerzame manier naar zichzelf. En delen vervolgens hun eigen tips & trucs. Elke mantelzorger is immers een ervaringsdeskundige.