Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 09-11-2010

AVRO EN KWF KANKERBESTRIJDING VRAGEN HEEL NEDERLAND WOENSDAG OP TE STAAN TEGEN KANKER

Woensdag 10 november om 20.30 uur zet AVRO-presentator Ruben Nicolai zich samen met bekend en onbekend Nederland in om de strijd tegen kanker aan te gaan in de indrukwekkende live show Sta Op Tegen Kanker.

De uitzending staat in het teken van aangrijpende patiëntenverhalen, statements van artsen en bijzondere live optredens van Marco Borsato, Alex Klaassen en Angela Groothuizen. Naast een uniek duet van Freek Bartels en Stevie Ann zal ookGordon een zeer persoonlijk nummer ten gehore brengen. Daarnaast zal René Froger een nieuwe tekst zingen op zijn welbekende hit 'Here In My Heart'. Zij worden muzikaal begeleid door de band van Fluitsma & Van Tijn. Alain Clark, Waylon, Boris, Glennis Grace, Dewi, Edsilia Rombley, Nikki en Stevie Ann zingen voor het eerst live de benefiet single 'Just Stand Up'.

Documentairemaker Michiel van Erp en fotografe Patricia Steur laten in Sta Op Tegen Kanker zien dat iedereen een relatie heeft tot kanker. Op ontroerende wijze leggen zij de persoonlijke belevenissen vast van onbekenden en bekende Nederlanders. Wat is hun verhaal? Zijn ze geraakt omdat een naaste kanker heeft? Of zijn ze iemand kwijtgeraakt aan kanker? Openhartige verhalen en persoonlijke oproepen van onder andere Mr. Pieter van Vollenhoven, Linda de Mol, Wendy van Dijk, Albert Verlinde, Willeke Alberti, Gigi Ravelli, Jochem Fluitsma, Eric van Tijn, Frits Sissing, Elco Brinkman, Louise Schiffmacher, Louis van Gaal, Kathleen Aerts, Joke Bruijs, en André van Duin.

Wereldwijd werken wetenschappers naar de dag toe dat kanker niet meer dodelijk is. Zo snel zij kunnen. Zo snel als wij hen daartoe in staat stellen. We kunnen met z'n allen kanker terugdringen. Woensdag 10 november is de dag dat het einde van kanker begint. Het is nu echt een kwestie van geld, waarmee onderzoek gefinancierd en versneld uitgevoerd kan worden. Donateurs kunnen zich tijdens de uitzending gratis aanmelden via 0800-1160. Het belteam telt twintig bekende Nederlanders waaronder Nance, Bastiaan Ragas, Tygo Gernandt, Boris van der Ham en Frits Sissing.

Sta op tegen kanker: woensdag 10 november van 20.30 - 22.00 uur live vanuit het Agora Theater in Lelystad bij de AVRO op Nederland 1. Sta op tegen kanker is woensdagavond ook te volgen via de Wereldomroep.



Ingezonden persbericht