Raad van State


woensdag 10 november 2010
10.15 uur
Openbaarmaking van de uitspraken in hoofdzaken (bodemprocedures) van de Afdeling bestuursrechtspraak. Ga naar deze pagina voor een selectie van de meest in het oog springende uitspraken. Of ga naar deze pagina voor een volledig overzicht van de uitspraken.

10.45 uur

Zitting over de vaststelling door de gemeenteraad van Goes van het bestemmingsplan 'Locatie Holtkampschool'. Het bestemmingsplan maakt de bouw van een aantal woningen mogelijk op een deel van het terrein van de Holtkampschool aan de Joseph Lunslaan. Verder worden er woningen gebouwd in een deel van het park dat aan het schoolterrein grenst. Een omwonende is het niet eens met de bouwplannen en komt tegen het bestemmingsplan in beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Hij woont aan de andere kant van het park en vreest voor aantasting van zijn woongenot door de woningbouw. Volgens hem heeft de gemeente Goes toegezegd dat het park nooit bebouwd zou worden. Ook vreest de man voor water- en verkeersoverlast. (zaaknummer 201000456/2)
Zitting over de vaststelling door de gemeenteraad van Winterswijk van het bestemmingsplan 'Spoorzone - De Driemark'. Het plan heeft betrekking op het gebied dat aan de noordoostzijde wordt begrensd door de spoorlijn Zutphen-Winterswijk. Aan de zuidoostzijde grenst het plan aan de Wooldseweg. Omdat de spoorzone in Winterswijk opnieuw wordt ontwikkeld, komt er ruimte voor de nieuwbouw van de middelbare school 'De Driemark'. De school is op dit moment gevestigd op twee locaties, namelijk aan de Laan van Hilbelink en aan de Jan Stienstrastraat. Arco Meubelfabriek is niet blij met de verplaatsing van de school naar het stationsgebied. Het bedrijf vreest voor een beperking van zijn bedrijfsvoering. Daarom komt het tegen het plan in beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. (zaaknummer 201001161/1)