NedGraphics Holding NV

Persbericht

Vianen, 10 november 2010.

NedSense kondigt trading update over het derde kwartaal 2010 aan

In de eerste 9 maanden van 2010 heeft NedSense enterprises n.v. ("NedSense") sterk verbeterde resultaten behaald in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De marktomstandigheden in de textiel- en modebranche, de voornaamste markten voor NedSense, blijven zich, met name in de Verenigde Staten, verder verbeteren. Mede hierdoor steeg de omzet ook in het derde kwartaal verder, nadat in de eerste helft van 2010 reeds een stijging van 17% werd gerealiseerd.

De omzet van de divisies NedGraphics en DPI steeg mede als gevolg van de ingezette 'Value Triangle' strategie significant. Beide divisies laten positieve resultaten zien over de eerste negen maanden van dit jaar.

Door het aangaan van samenwerkingsverbanden met Adobe (Nasdaq: ADBE) en PTC (Nasdaq: PMTC) heeft NedSense in het derde kwartaal verdere invulling gegeven aan de strategie om met partners haar product- en dienstenportfolio te optimaliseren. Doordat NedSense nu erkend solution-partner van Adobe is geworden in de textiel- en mode-industrie kunnen klanten van NedSense profiteren van de unieke waarde van de combinatie van de productportfolio's van beide organisaties. Door het partnership met PTC is NedSense via haar divisie DPI in staat Product Life-cycle Management (PLM) oplossingen aan bestaande en nieuwe klanten aan te bieden.

LOFT(TM)
De LOFT customer experience engine biedt klanten de mogelijkheid producten en textiel te visualiseren in de persoonlijke omgeving van haar klanten. Gebruikmakend van het internet wordt hiermee het 'go-to-market' proces versneld. Na afloop van het derde kwartaal, op 25 oktober 2010, maakte NedSense bekend haar eerste LOFT opdracht in de Verenigde Staten te hebben binnengehaald, na eerdere successen op de Europese markt. De exclusieve interieur- en meubelfabrikant Donghia Inc. zal met ingang van januari 2011 LOFT inzetten bij de verkoopactiviteiten in haar showrooms. Hierbij zal Apple's iPad worden ingezet als device. Op 4 november 2010 heeft NedSense LOFT officieel gelanceerd in de Verenigde Staten door middel van een zeer succesvol event voor klanten, prospects en pers in New York.

Vooruitzichten
In 2010 zal NedSense de derde fase van de Value Triangle afronden, welke een basis zal zijn voor verdere groei in de komende jaren. De succesvol ingezette groeistrategie waarbij NedSense erop gericht is om met name in de VS marktaandeel te winnen, zal worden voortgezet. Door de uitrol van de modernste software encryptie methodiek zal het volledige software productportfolio van NedSense in de toekomst beter beveiligd zijn tegen illegaal kopiëren.

Zoals aangegeven bij de bekendmaking van de resultaten over het eerste halfjaar, verwachten wij dat NedSense, exclusief additionele investeringen in de LOFT productsuite, eind 2010 een break-even resultaat zal realiseren. NedSense ligt op koers om over 2011 een positieve EBIT te realiseren.

Over NedSense enterprises n.v. en NedGraphics
NedGraphics is een volledige dochtermaatschappij van NedSense enterprises n.v., die over een periode van meer dan 30 jaar een indrukwekkend track record heeft opgebouwd met het ontwikkelen en bouwen van software toepassingen voor de mode en textiel branche.

NedSense bedient meer dan 3,500 klanten via een wereldwijd netwerk van meer dan 42 agenten en partners. De 14 eigen kantoren zijn allen gelegen in de leidende ontwerp- en productiecentra van de mode- en textiel branche. Teneinde haar dominante marktpositie op het gebied van ondermeer CAD CAM te behouden en uitbouwen investeert NedGraphics continu in hooggekwalificeerde medewerkers, marktonderzoek en productontwikkeling.

De bedrijfsfilosofie en de professionele marktbenadering van NedGraphics dragen bij aan een nauwe samenwerking met de beste ontwerpers en producenten waarbij de rijke functionaliteit van de toepassingen centraal staat. Zo kunnen klanten tot betere commerciële resultaten komen, hetzij door een kortere doorlooptijd naar de markt, hetzij door een geoptimaliseerd product ontwikkelingsproces en/of de vermindering van monster kosten. Elke sofware toepassing wordt aangeboden binnen een volledig geïntegreerd model om zo de beste huidige en toekomstige operationele performance te kunnen waarborgen. NedSense is genoteerd op NYSE Euronext Amsterdam . Voor meer informatie verwijzen we u naar www.nedgraphics.com en www.nedsense.com.