Persbericht

ROC Kop van Noord Holland kiest e-HRM en payrollsoftware van UNIT4 ~ Geïntegreerde oplossing UNIT4 Salaris en UNIT4 Emplaza vervangt losse systemen bij onderwijsinstelling ~

Sliedrecht, 10 november 2010 - ROC Kop van Noord Holland gaat de personeels- en salarisadministratie voeren met e-HRM- en payrollsoftware van UNIT4. Redenen voor de keuze zijn ondermeer de flexibiliteit van de salarissoftware UNIT4 Salaris en de integratie in de e-HRM-software UNIT4 Emplaza, die diverse maatwerkoplossingen voor declaratie, verzuim, verlofaanvraag en dossierarchief vervangt.

Het ROC Kop van Noord-Holland verzorgt beroepsonderwijs, cursussen en trainingen voor bedrijven en particulieren. De opleider heeft vestigingen in Den Helder, Schagen en De Waal (Texel). Er werken 425 mensen die onderwijs aanbieden aan vijfduizend cursisten. De onderwijsinstelling was op zoek naar een geïntegreerde HRM- en payrolloplossing omdat de huidige HRM-maatwerkoplossingen te vatbaar zijn geworden voor storingen en te intensief zijn in het onderhoud.

Bij het huidige salarispakket moet ROC Kop van Noord Holland per salarisstrook afrekenen. De onderwijsinstelling wilde daarom meer regie over het loonverwerkingsproces. Met UNIT4 Salaris is dit te realiseren, gezien de flexibiliteit van de software en omdat er achteraf geen onverwachte kosten in rekening worden gebracht.

De 425 medewerkers van ROC Kop van Noord Holland krijgen toegang tot hun eigen personeeldossiers, rondom verlof en verzuim, declaraties, salarisstroken en n.a.w-gegevens en kunnen wijzigingen zelfstandig doorvoeren. Hierdoor wordt de centrale HRM-afdeling ontlast waardoor er meer tijd overblijft voor advieswerk. Behalve de flexibiliteit van de oplossingen hebben de goede ervaringen van het Clusius College met de software van UNIT4 bijgedragen aan de keuze. Met deze opleider vormt ROC Kop van Noord Holland een coöperatie.

Aad de Wit, bestuursvoorzitter bij ROC Kop van Noord Holland: "Belangrijk in de keuze is ook de benadering van UNIT4. Het zijn zeer klantgerichte, deskundige mensen die echt met ons meedenken. Daarnaast is voor ons belangrijk dat we één prijs betalen voor alles zonder onverwachte kosten achteraf."

Roel Bolt, salesmanager UNIT4 HR Solutions: "Veel onderwijsinstellingen besteden van oudsher hun HRM en payroll uit met als doel minder tijd kwijt te zijn aan deze administraties en daardoor en goedkoper uit te zijn. Toch blijkt dit vaak niet op te gaan gezien de complexiteit van de bedrijfsvoering bij educatieve instellingen. Met de software van UNIT4 zijn ook onderwijsinstellingen in staat om zelfstandig en kosteneffectief de regie te voeren over hun processen. Wij zijn er van overtuigd dat je alleen maar goed kunt automatiseren als de behoefte van de klant centraal staat. We zijn daarom zeer verheugd over het vertrouwen van ROC Kop van Noord Holland in onze oplossingen en organisatie."