Gemeente Veenendaal


Voorbereidingen verbreding A12 tussen Utrecht Lunetten en Veenendaal

Maandag 8 november starten de voorbereidingen voor de verbreding van de A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal. Aannemer ÂPoort van BunnikÂ, die de uitvoeringswerkzaamheden voor Rijkswaterstaat uitvoert, start met het kappen van bomen. De kap begint aan de zuidzijde bij Odijk. De wegverbreding van de A12 met extra rij- en plusstroken is naar verwachting gereed in maart 2013.

Voorbereidende werkzaamheden
De bomen die vanaf 8 november gekapt worden staan langs het tracé tussen Bunnik en Maarsbergen. Vanaf begin 2011 worden de bomen langs het tracé tussen Maarsbergen en Veenendaal gekapt. Naast het kappen van bomen is Poort van Bunnik al met een aantal voorbereidende werkzaamheden gestart. Zo zijn er al piketpaaltjes geplaatst voor het afbakenen van de projectgrenzen, worden er kabels en leidingen verlegd en geotechnische metingen verricht.

Poort van Bunnik
Poort van Bunnik, een combinatie van BAM-bedrijven, heeft naast de realisatie van de wegverbreding ook de opdracht een aantal bestaande viaducten en onderdoorgangen aan te passen. Daarnaast bouwen zij twee nieuwe ecoducten (Mollebos en Rumelaar), leggen zij diverse andere faunavoorzieningen aan en plaatsen nieuwe portalen en geluidsschermen. Begin 2011 organiseert Poort van Bunnik informatiebijeenkomsten waarin zij omwonenden en belanghebbenden informeren over de werkzaamheden die voor de wegverbreding gepland zijn. Indien er in uw directe omgeving werkzaamheden plaatsvinden informeert Poort van Bunnik u rechtstreeks.

Meer informatie
Rijkswaterstaat werkt aan onderhoud van het wegennet. Tijdens de werkzaamheden doet Rijkswaterstaat er alles aan om de hinder en overlast zo beperkt mogelijk te houden en het verkeer zo goed mogelijk te laten doorstromen. Ook op andere plaatsen in de regio Utrecht wordt vanaf augustus 2010 gewerkt. Houd rekening met een langere reistijd en ga goed voorbereid op weg.

Wilt u meer weten over de werkzaamheden, kijk dan op www.vananaarbeter.nl of bel met de landelijke informatielijn 0800-8002 (gratis).
Meer informatie over de wegverbreding A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal vindt u op www.rijkswaterstaat.nl, mailen kan ook info@poortvanbunnik.nl.

Wilt u de nieuwsbrief A12 Utrecht Lunetten-Veenendaal ontvangen? Abonneren kan via: www.rws.nl/abonneren