Gemeente Veenendaal


Project âminder regels, meer serviceâ

De gemeente Veenendaal werkt continu aan het verbeteren van de dienstverlening aan burgers, instellingen en bedrijven. Dit heeft zij vastgelegd in het programmaplan âEen andere overheid in Veenendaalâ. Het project âminder regels, meer serviceâ maakt onderdeel uit van dit plan. De bedoeling van het project is dat burgers, bedrijven en instellingen makkelijker toegang krijgen tot gemeentelijke producten en diensten. Daarnaast is het de bedoeling dat de gemeente beschikt over actuele, accurate en uitvoerbare regels die voor iedereen te begrijpen zijn.

Wat gaat de gemeente doen?
De komende maanden wordt een groot aantal gemeentelijke formulieren, aanvraageisen en regels tegen het licht gehouden en getoetst op actualiteit, kwaliteit, leesbaarheid, nut en noodzaak, om deze waar mogelijk en gewenst af te schaffen, te vereenvoudigen of te actualiseren.

Denk met ons mee!
Als gemeente willen we zowel inwoners als bedrijven en instellingen bij dit project betrekken. Daarom is op de gemeentelijke website het meldpunt âminder regels, meer serviceâ in het leven geroepen. Heeft u ervaringen opgedaan met in uw ogen onnodige, te ingewikkelde, te bewerkelijke of tegenstrijdige regels, formulieren of aanvraageisen of heeft u over dit onderwerp suggesties, dan kunt u dat aangeven via dit meldpunt. De gemeente gaat vervolgens bekijken of uw opmerking of suggestie meegenomen kan worden.