Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Gouda/Valkenburg, 10 november 2010

Eerste "Nationaal Regenboog Zeilevenement 'Hollands Utrechtse Plassen'" van 29 juni tot en met 3 juli definitief

---

Jan Uit den Boogaard, voorzitter Regionaal overleg Hollands Utrechtse Plassen, maakte onlangs bekend dat het Nieuwkoopse initiatief voor een Nationaal Regenboog Zeilevenement in 2011 definitief doorgaat.

De eerste wedstrijddag op de Kagerplassen is woensdag 29 juni 2011. De volgende dag heeft het evenement plaats op het Braassemermeer, vervolgens op de Westeinderplassen en daarna op de Vinkeveense Plassen. Op zondag 3 juli, de slotdag, wordt op de Nieuwkoopse Plassen aan het einde van de zeilcompetitie de winnaar bekendgemaakt.

Dit evenement draagt zeker bij aan de bekendheid van het Groene Hart als recreatief en toeristisch watersportgebied, waarvan het wateroppervlak groter is dan dat van Friesland.

De volgende gemeenten en organisaties nemen deel aan de zeilcompetitie:
* De gemeenten: Aalsmeer, Bodegraven in samenwerking met Reeuwijk, Leiden, Kaag en Braassem, Nieuwkoop, de Ronde Venen, Teylingen, Greenpoort gemeenten onder de naam 'Beleef de Bollenstreek' en Wijdemeren/Loosdrecht.
* De organisaties: Groene Hart Bureau voor Toerisme, Programmabureau Groene Hart varend onder de naam de 'Drie Provinciën'(Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht) en de Kamer van Koophandel Haaglanden varend onder de naam 'Bedrijfsleven Rijnland'

In deze periode worden er, naast de zeilcompetitie, door en in de gemeenten veel activiteiten georganiseerd.
Noot voor redacties



Ingezonden persbericht