Gemeente Alphen aan den Rijn

geopend

Meldpunt geopend

Vandaag heeft de gemeente een meldpunt geopend. Dit meldpunt wordt geopend in vervolg op het gestarte onderzoek van Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING). BING voert in opdracht van de gemeente onderzoek uit naar toewijzing van woningen die in tijdelijk beheer zijn gegeven aan IVB en wonenCentraal. BING beheert het meldpunt en voert als het nodig is nader onderzoek uit op basis van meldingen. Meldingen blijven anoniem.

Bij het meldpunt kan iedereen terecht die relevante informatie heeft voor het onderzoek. Burgemeester De Gelder: Met het open stellen van dit meldpunt geven wij iedereen de gelegenheid feiten aan te dragen die van belang zijn voor het onderzoek. Het meldpunt is van 10 november tot en met 23 november per e-mail bereikbaar via
meldpuntalphen@bureauintegriteit.nl en tijdens kantooruren per telefoon via 033 2474300. De binnengekomen meldingen worden door BING geregistreerd. Melders krijgen bericht van BING hoe hun melding door BING wordt afgehandeld.

Wat gaat BING onderzoeken?
De opdracht die aan BING is gegeven luidt:

Verricht een feitenonderzoek met betrekking tot de toewijzing van woningen aan gemeenteambtenaren en gemeentebestuurders die vallen onder de contracten met Interim Vastgoed Beheer (IVB) en wonenCentraal. Toets het handelen van betrokkenen aan de contracten met IVB en wonenCentraal, geldende wetgeving, algemene regels van behoorlijk bestuur en de gedragsregels van de gemeente Alphen aan den Rijn. Stel een rapport van bevindingen op aan de hand waarvan het gemeentebestuur in staat gesteld wordt om een standpunt in te nemen over de vraag of betrokkenen gehandeld hebben in overeenstemming met de contracten met IVB en wonenCentraal, geldende wetgeving, algemene regels van behoorlijk bestuur en de gedragsregels van de gemeente Alphen aan den Rijn.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 14 0172

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn