Gemeente Ameland


Vaststelling dertiende serie wijzigingen van de Model-bouwverordening 1992 en het Reglement van Orde van de adviescommissie Welstand en Monumentenzorg

De gemeenteraad heeft op 25 oktober 2010 de dertiende serie wijzigingen van de Model-bouwverordening 1992 en het Reglement van Orde van de adviescommissie Welstand en Monumentenzorg vastgesteld. Deze serie en dit reglement dienden te worden vastgesteld in verband met de inwerkingtreding van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) per 1 oktober 2010 en de daarop gebaseerde uitvoeringsregelingen: het Besluit omgevingsrecht, de Regeling omgevingsrecht en het Invoeringsbesluit Wabo. Op diverse plaatsen in de verordening zijn artikelen of delen daarvan vervallen, omdat de Wabo of de daarmee verband houdende uitvoeringsbesluiten, het desbetreffend onderwerp regelt. Naast het bouwen omvat de omgevingsvergunning ook het slopen als bedoeld in hoofdstuk 8 MBV (met uitzondering van de sloopmelding) en voor zover opgenomen in het bestemmingsplan van de aanlegregeling en de âplanologischeâ sloopregeling. De bevoegdheidsverdeling voor het beslissen over een omgevingsvergunning is ten opzichte van de âoudeâ bouwvergunning en sloopvergunning gewijzigd. Het verbod tot ingebruikneming van een bouwwerk dat niet gereed is gemeld, is opnieuw ingevoerd.

De verordening treedt in werking op 1 oktober 2010 en ligt ter inzage op de afdeling Vergunningen en Toezicht. De verordening en het reglement kunt u ook vinden via onderstaande link. Wilt u meer weten over de dertiende serie wijzigingen van de Model-bouwverordening 1992? Neem dan contact op met Roelf Korvemaker, telefoonnummer (0519) 555 526.

Bouwverordening 13e serie wijzigingen