Gemeente Ede

dinsdag, 9 november 2010

Ede stimuleert maatschappelijk betrokken ondernemen


De gemeente Ede gaat samenwerking tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties stimuleren. In een netwerk brengen intermediairs vragen van maatschappelijke organisaties en aanbod uit het bedrijfsleven bij elkaar. Een bedrijf kan dan menskracht, geld of materialen inzetten.

Zo werken betrokken mensen uit het bedrijfsleven en enthousiaste wijkbewoners samen aan een prettiger leefklimaat in hun buurt. De succesvolle formule van de Uitdaging in Arnhem en Zutphen dient als voorbeeld voor het netwerk in Ede. Het is de bedoeling dat het netwerk voor maatschappelijk betrokken ondernemerschap zelfstandig gaat functioneren. De gemeente helpt bij het opzetten ervan en draagt de komende twee jaar 10.000 euro per jaar bij in de kosten. Bedrijven kunnen zich ook opwerpen als founder, voor een bijdrage van 5.000 euro per jaar. Woonstede heeft toegezegd de komende drie jaar founder van het netwerk te willen zijn. Ook het Edes Bedrijfs Contact steunt het netwerk.
Gerda Geurtsen heeft de formule van de Uitdaging bedacht. Zij is manager van de Arnhemse en Zutphense Uitdaging en wordt in Ede de aanjager van het netwerk. Het eerste dat haar te doen staat, is met tenminste drie mensen uit het Edese bedrijfsleven een initiatiefgroep vormen. Die initiatiefgroep gaat een plan maken en proberen meer ondernemers enthousiast te krijgen.