Gemeente Ede

dinsdag, 9 november 2010

Ede denkt mee met huizenbouwers


De gemeenteraad stelt elk jaar de grondprijzen en de systematiek voor het bepalen van de prijzen voor de verkoop van bouwrijpe grond vast. Deze staan in de zogenoemde Grondprijzenbrief 2011.

Het belangrijkste uitgangspunt is dat de gemeente uitgaat van marktconforme prijzen. Die worden bepaald door wat een koper in concurrentie voor de grond zou moeten betalen. Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor op de grondprijzen van de bedrijventerreinen en grond voor niet-commercieel vastgoed alleen inflatiecorrectie toe te passen.

Het college stelt voor woningbouw in het goedkope segment voor een verschil te maken in de grondprijs voor appartementen en grondgebonden woningen. Hiermee is het beter mogelijk de grondprijs voor grondgebonden huizen tot 185.000 euro iets op te trekken en tegelijkertijd de bouw van appartementen te stimuleren.

Erfpacht en Collectief Particulier Opdrachtgeverschap

Burgemeester en wethouders denken mee met toekomstige bouwers. Zo gaan zij voorstellen particulieren of ontwikkelaars in aanmerking te laten komen voor erfpacht, om goedkope woningen te kunnen bouwen. De drempel tot de koopmarkt wordt hierdoor lager.