Amsterdam Airport Schiphol

Th!nk City van Schiphol doet mee aan 'Elektrische elfstedentocht'

Dag van de Duurzaamheid - 11 november 2010

De elektrische Th!nk City van Schiphol rijdt mee met de 'Elektrische elfstedentocht' van Helmond, via Rosmalen en Utrecht naar Almere. Schiphol participeert aan dit ludieke evenement, omdat zij het gebruik en de voordelen van elektrisch vervoer en duurzame mobiliteit onder de aandacht wil brengen en stimuleren.

'Elektrische elfstedentocht'
Vanuit 7 verschillende plaatsen vertrekken er morgen karavanen met elektrische voertuigen richting Almere. Een unieke variëteit aan elektrische voertuigen zal deelnemen; van sportwagens tot stadsauto's en van scooters tot vuilnisauto en dus ook de Th!nk City. Onderweg doen zij unieke evenementen aan op het gebied van elektrisch rijden en duurzaamheid. Zo worden er tientallen oplaadpalen onthuld, wordt een windmolen in de Noordoostpolder beklommen, worden congressen letterlijk binnengereden en stappen bekende Nederlanders als Wubbo Ockels, Ruud Koornstra, Henk Bleeker, Annemarie Rakhorst en Jan Douwe Kroeske in. Ook zullen vele lokale prominenten aanwezig zijn bij de evenementen.

Elektrisch vervoer op Schiphol
Het verbeteren van de luchtkwaliteit heeft voor Schiphol een hoge prioriteit. Het inzetten van elektrisch vervoer helpt daarbij. Sinds mei 2009 rijden de Th!nk City en twee elektrische scooters op Schiphol. Deze week wordt een tweede nieuwe elektrische auto, de Tazzari, in gebruik genomen. De elektrische auto's en scooters worden door de medewerkers gebruikt om op en rond de luchthaven te rijden. Naast de auto's en scooters, rijden de trekkers van de bagagekarren op Schiphol op elektriciteit. De wagentjes waarmee passagiers die minder goed ter been zijn in de terminal vervoerd worden, zijn ook elektrisch.

Duurzame mobiliteit
Schiphol streeft ernaar om het aantal autokilometers te verlagen en gebruik te maken van zuinigere wagens. Hieraan dragen de elektrische auto's en scooters bij. Daarnaast bestaat haar lease-autopark uit auto's met een A, B of C label en rijdt 10% van het wagenpark op biodiesel. Schiphol stimuleert haar medewerkers om met het openbaar vervoer te komen.