Ingezonden persbericht


LaCie Starck Mobile USB 3.0: toonaangevende snelheden gecombineerd met exclusief design


· Ontwerp van Philippe Starck

· Tien keer sneller dan USB 2.0*

· Sterke, ultradunne aluminium behuizing
· LaCie-softwaresuite voor pc en Mac®

PARIJS, 10 november 2010 ­ LaCie introduceert de nieuwste toevoeging aan zijn USB 3.0-portfolio: de LaCie Starck Mobile USB 3.0. Hierin komen de snelste interface van het moment en een bekroond design van Philippe Starck samen.

USB 3.0-technologie
De Starck Mobile USB 3.0 bereikt snelheden die tot tien keer sneller zijn dan USB 2.0* en is hiermee ideaal voor technologieliefhebbers die ook vanuit esthetisch oogpunt het beste willen. Het waarborgen van connectiviteit is geen probleem, aangezien de LaCie Starck Mobile USB 3.0 ook geschikt is voor USB 2.0. Zo sluiten gebruikers het apparaat eenvoudig aan op elke pc of Mac voor een naadloze plug & play-ervaring.

De kracht van metaal
De LaCie Starck Mobile USB 3.0 heeft een robuuste aluminium behuizing van slechts 2 mm dik. Het apparaat is hiermee een van de meest solide harde schijven die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Het aluminium biedt bescherming tegen valpartijen en andere ongelukjes, heeft een verbeterde warmteafvoer en is volledig te recyclen.

Gebruiksvriendelijke softwaresuite
De LaCie Starck Mobile USB 3.0 wordt geleverd met de LaCie-softwaresuite die bestaat uit een automatische back-upvoorziening voor pc en Mac plus 10 GB aan online opslag bij Wuala. Hierdoor is dit de ideale opslagoplossing voor volledige collecties muziek-, foto- en videobestanden.

Beschikbaarheid
De LaCie Starck Mobile USB 3.0 met een capaciteit van 500 GB is verkrijgbaar via de LaCie Online Store, LaCie Corner, LaCie Resellers+ en LaCie Storage Partner vanaf een adviesprijs van 109,90 euro incl. btw. Ga voor meer informatie naar www.lacie.com.


* Gebaseerd op een theoretische snelheid van USB-IF. Meer informatie is te vinden op www.usb.org

Over Philippe Starck
Philippe Starck creëert al meer dan dertig jaar objecten die de wereld beïnvloeden. Ontwerpen zoals de revolutionaire citroenpers of de doorzichtige Louis Ghost-stoel zijn ware cultitems geworden. Het bepalen van de norm voor klassieke hotels over de gehele wereld is ook aan hem toe te schrijven. Zijn nieuwste projecten omvatten de artistieke leiding over een ruimtehaven in de VS, een jacht van 120 meter en een persoonlijke windmolen. Philippe Starck is een onvermoeibare, rebelse wereldburger die het als zijn plicht beschouwt om zijn ethische en revolutionaire visie van een rechtvaardiger wereld te delen. Hij blijft onze dromen, wensen en verlangens doorzien ­ soms zelfs voordat wij ze zelf doorhebben ­ door zijn werk tot een politieke en burgerlijke handeling te maken, iets wat hij met veel liefde, poëzie en humor verwezenlijkt. Voor meer informatie naar www.starck.com.

Over LaCie
Met locaties in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië is LaCie wereldleider op het gebied van opslagapparatuur voor de pc, Apple en Linux. LaCie onderscheidt zich door gestroomlijnde ontwerpen en opmerkelijke technische prestaties. Meer informatie over onze producten is te vinden op www.lacie.com.

# # #

Voor beeldmateriaal: http://www.lacie.com/nl/products/images/index.htm?id=10011