Ingezonden persbericht


Start opnames film over Canto Ostinato van Simeon ten Holt Van regisseur Ramon Gieling - Een Eyeworks productie

Filmmaker Ramon Gieling begint binnenkort met de opnames van een film over de bijzondere invloed die het muziekstuk Canto Ostinato, van componist Simeon ten Holt, op het leven van een aantal mensen heeft gehad. Van het modern-klassieke stuk voor vier piano's zijn inmiddels meer dan zevenhonderdduizend exemplaren verkocht en het wordt overal ter wereld uitgevoerd. De film wordt in het najaar van 2011 in de bioscopen verwacht.

Over Canto is een lange documentaire van Eyeworks (o.a. De Belofte, Diary of a Times Square Thief, Banking the Unbanked, Gerard Thoolen - Alles Komt Ergens Van), die wordt geproduceerd door Janneke Doolaard en Hans de Weers.

In een mix van documentaire beelden, fictie, essay en archiefmateriaal is Over Canto een vindingrijk mozaïek over het leven van een aantal mensen dat er anders had uitgezien als Canto Ostinato niet was gecomponeerd: Maar heel af en toe is muziek, net als de ware liefde, in staat een radicale verandering in iemand teweeg te brengen.

Regisseur Ramon Gieling, die tevens het filmplan schreef, was eerder o.a. verantwoordelijk voor de gelauwerde films Off mineur, En Un Momento Dado over Johan Cruijff en Joaquín Sabina, 19 Dias y 500 Noches. Zijn speelfilm Tramontana was de openingsfilm van het Nederlands Film Festival 2009. Over de componist Simeon ten Holt maakte hij eerder Tussen Front en Thuisfront, Coda en de kleine 'musical' BiBaBo.

Over Canto (Ostinato) is een productie van Eyeworks, in coproductie met de BOS en het Belgische Prime Time, mede mogelijk gemaakt door Mediafonds, Nederlands Fonds voor de Film, CoBO-fonds en het Vlaams Audiovisueel Fonds.




Ingezonden persbericht