Provincie Noord-Holland


---


- PERSBERICHT -

VVD in Noord-Holland snijdt in eigen vlees en behoudt buurtbus.

Haarlem, 9 november 2010

De VVD fractie van Noord-Holland heeft tijdens de behandeling van de Begroting 2011 met de coalitie het voortouw genomen om ook te bezuinigen op de eigen organisatie. Daarnaast blijven de buurtbussen behouden, en gaat er extra geld naar Openbaar Vervoer en ACT.

Tijdens de Statenvergadering van maandag 8 november werd de Begroting voor 2011 vastgesteld; een moeilijke begroting omdat er veel bezuinigd moest worden. Toch is daarin tegemoet gekomen aan een aantal wensen, zoals steun voor ACT (Amsterdam Connecting Trade), maar bovenal extra geld voor het OV en de buurtbussen in Noord-Holland.

Daarnaast heeft de VVD een amendement ingediend om niet alleen externe posten te bezuinigen, maar om dan ook intern te kijken waar kan worden gesneden in eigen vlees. Het voorstel om meer dan een half miljoen euro te bezuinigen op de kosten van Provinciale Staten zelf, werd door de coalitie, de Ouderenpartij en de SP gesteund, en zal worden opgenomen in de begroting voor 2011.

De aangenomen begroting is solide en speelt in op de reële financiële mogelijkheden die er voor de provincie heeft, waarbij zo eerlijk mogelijk invulling is gegeven aan de forse en moeilijke bezuinigingsopdracht voor de gehele Provincie Noord-Holland.

Voor toekomst is hiermee het kader geschapen die past bij financiële mogelijkheden gegeven de kerntaken van de provincie, zodat er volgend jaar niet nogmaals moet worden gezocht naar posten waarop bezuinigd kan worden.

Op sociaal-cultureel vlak zal ook een zachtere landing worden gegeven aan enkele instellingen door geleidelijke afbouw van subsidies, in goed overleg met betrokken instellingen zelf.


------------------------------------


Provincie Noord-Holland