Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Doelgericht sparen met de iPhone en iPad bij MoneYou

Nieuwsfeiten:

. MoneYou introduceert handige spaarapplicatie voor iPhone en iPad
. Eerste mobiele applicatie waarmee volledig papierloos een spaarrekening geopend kan worden
. Ook een Full HD versie geoptimaliseerd voor de iPad
. Veel voordelen: saldo en opgebouwde rente checken, overboekingen doen, rekentools en mogelijkheid tot doelsparen
. MoneYou ontwikkelde de spaarapplicatie aan de hand van ideeën van klanten Amsterdam, 10 november 2010 - De online financiële dienstverlener MoneYou introduceert vandaag als eerste een volwaardige SpaarApp speciaal voor de iPhone en de iPad. Met de applicatie kan volledig papierloos een spaarrekening worden aangevraagd, is het mogelijk om dagelijks het spaarsaldo en de opgebouwde rente te checken en overboekingen uit te voeren. "Deze app geeft de mobiele consument de mogelijkheid om zonder gedoe op elk gewenst moment en op elke plek zijn spaarrekening te beheren", licht Frank Verkerk, Algemeen Directeur bij MoneYou, toe.

Papierloos

De nieuwe app is gratis te downloaden via de App Store. iPhone en iPad gebruikers kunnen direct, veilig en papierloos een MoneYou spaarrekening openen en inloggen. Al meer dan 125.000 klanten hebben op deze manier via de MoneYou website een rekening geopend. MoneYou is nu de eerste financiële dienstverlener die deze mogelijkheid ook mobiel aanbiedt.

Mobiel doelsparen

MoneYou is de enige financiële dienstverlener in Nederland die het mogelijk maakt om het spaargeld via de mobiele telefoon volledig te beheren. Zo is het mogelijk om je spaargeld te verdelen over meerdere 'spaarpotjes' en elk spaarpotje een toepasselijke naam te geven. De SpaarApp biedt verder onder andere rekentools die berekenen hoe het spaarbedrag groeit als een bepaalde tijd en met een bepaald maandbedrag gespaard wordt. Verkerk: "MoneYou is een pure internetspeler. Wij verwachten dat mobiel internet de komende tijd net zo belangrijk wordt als 'gewoon internet'. MoneYou wil klaar zijn voor deze ontwikkeling en haar klanten nu al de mogelijkheid bieden de financiën via de mobiel te regelen."

Klantenforum

MoneYou ontwikkelde de SpaarApp mede aan de hand van ideeën van MoneYou klanten. In september is hiervoor speciaal een klantenforum opgericht. De SpaarApp is één van de winnende inzendingen en op korte termijn zal een aantal andere ideeën ook gerealiseerd worden. Eerder dit jaar introduceerde MoneYou in dit kader al een succesvolle App voor mobiel beleggen.


- EINDE BERICHT -

Over MoneYou
MoneYou B.V. is een 100% dochteronderneming van ABN AMRO Bank N.V. gevestigd te Amsterdam. MoneYou B.V. is geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten als aangesloten onderneming van ABN AMRO Bank N.V. op grond waarvan zij optreedt als aanbieder van kredietproducten en als bemiddelaar in consumptief krediet-, spaar- en verzekeringsproducten. MoneYou B.V. is daarnaast geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten als verbonden agent van ABN AMRO Bank N.V. op grond waarvan zij bepaalde beleggingsdiensten voor rekening van ABN AMRO Bank N.V. mag verlenen.

Noot voor redacties

Voor meer informatie (