Ingezonden persbericht


CommVault geplaatst als Challenger in Gartner Magic Quadrant voor Enterprise Information Archiving (EIA)

Utrecht, 10 november 2010 â¤* CommVault is door onderzoeksbureau Gartner geplaatst als Challenger in het Magic Quadrant voor Enterprise Information Archiving (EIA)(1). Het Magic Quadrant van Gartner geeft een beeld van de prestaties van leveranciers in een bepaald marktsegment. Met de informatie in de rapporten kunnen eindgebruikers beter gefundeerde beslissingen nemen over bedrijven waarmee ze willen samenwerken of wier producten of diensten ze willen afnemen.

Het Magic Quadrant over EIA is sterk beïnvloed door de meer dan 1.500 gesprekken die Gartner in de afgelopen achttien maanden voerde met klanten. Volgens het rapport 'bieden archiving-producten die inspelen op zowel e-mail als bestanden, verschillende efficiencymogelijkheden voor deze contenttypen, ten opzichte van een silobenadering.'.

CommVault zag de afgelopen periode groei op het gebied van Information & Access Management, waaronder in Simpana Archive. Dat kwam met name door functionaliteit in de Simpana-software voor data- en informatiemanagement. Simpana biedt een enkelvoudig platform met een unieke, policygeoriënteerde aanpak. De oplossing levert de nodige efficiency op infrastructuur- en beheergebied. Gebruikers beschikken over een set van mogelijkheden om te voldoen aan wet- en regelgeving voor wat betreft het archiveren van informatie.

Met Simpana biedt CommVault een kosteneffectieve benadering voor archiefbeheer van verschillende contenttypen, waaronder bestanden. Door de gemeenschappelijke aanpak op het gebied van bestandsarchivering is integratie met data-analyse mogelijk. Dat versterkt het beleidsbeheer van deduplicatie van ongestructureerde data. Deze mogelijkheid omvat alle soorten opslag - zzowel disk als tape. Daardoor komt efficiënt archiefretentiebeheer voor de lange termijn binnen handbereik.

Als geïntegreerde oplossing voor data-archivering verbetert Simpana de informatie-governance en de data-tiering. De software maakt het mogelijk om de kosten van langetermijnretentie tot vijftig procent terug te dringen. De oplossing omvat Archive- en Search-modules voor indexeren, zoeken en eDiscovery. Simpana ondersteunt een brede reeks applicaties, waaronder Microsoft Exchange, Windows en SharePoint, Lotus Domino, UNIX, Linux, Netware en NAS-bestandssystemen.

CommVault lanceerde Simpana 9 Information Governance in oktober 2010. Hiermee biedt het Simpana-platform nu ook Retention Life cycle Management (RLM). Deze functionaliteit zorgt voor kosteneffectieve informatiearchivering, ruimtebesparing en intelligent zoeken met behulp van een speciaal gebouwde gebruikersinterface. Verder voorziet Simpana Content Director in het aanpassen en automatiseren van workflows, het vaststellen en classificeren van records en het identificeren en beheren van bepaalde privacygerelateerde content.

De nieuwste versie van de Simpana Archive-module beschikt over een nieuwe Archive API. Een gebruiker kan hiermee aangeven welke records gearchiveerd moeten worden, inclusief die uit SAP Archive Link. Dit leidt tot meer efficiëntie in de retentie-life cycle en tot lagere kosten.

'CommVault is trots op het feit dat het erkend is als Challenger in het Magic Quadrant for Enterprise Information Archiving van Gartner', zegt Simon Taylor, Senior Director Information Management bij CommVault. 'Ons geïntegreerde kernplatform lost de lastigste problemen op het gebied van storagegroei en informatieretentie op. Onze positie als Challenger van gevestigde bedrijven in de archiefsector toont de kracht van onze technische expertise en onze mogelijkheden om de storagekosten te beheersen, de informatie-governance te verbeteren en de wendbaarheid van de organisatie te vergroten.'

(1) Gartner Magic Quadrant for Enterprise Information Archiving 2010, door Sheila Childs en Ken Chin, oktober 2010.

Over het Magic Quadrant

Het Magic Quadrant is auteursrechtelijk beschermd door Gartner, Inc. en wordt met toestemming gebruikt. Het Magic Quadrant is een grafische weergave van een markt tijdens en voor een specifieke periode. Deze toont de Gartner-analyse over hoe bepaalde leveranciers zich verhouden ten opzichte van door Gartner gedefinieerde criteria voor die markt. Gartner beveelt geen enkele leverancier, geen enkel product of geen enkele dienst aan in het Magic Quadrant en adviseert technologiegebruikers niet om alleen voor leveranciers te kiezen, die in het Leaders-kwadrant worden genoemd. Het Magic Quadrant is uitsluitend bedoeld als onderzoekstool en is niet bedoeld als een specifieke leidraad voor actie. Gartner wijst alle garanties, expliciet of impliciet, met betrekking tot dit onderzoek af, met inbegrip van alle garanties van verkoopbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel.

Over CommVault

Beter en effectiever invulling geven aan de huidige en toekomstige behoeften op het vlak van datamanagement. Dit is de visie op basis waarvan CommVault Singular Information Management-oplossingen voor krachtige databescherming, universele beschikbaarheid en vereenvoudigd beheer van data in complexe opslagomgevingen ontwikkelt. Organisaties hebben met de unieke single-platformarchitectuur van CommVault ongekende controle over datagroei en de kosten en risico's. De Simpana-softwaremodules van CommVault werken naadloos samen en delen hun code en functieset. Hierdoor bieden ze krachtige mogelijkheden voor databack-up, archivering, replicatie, zoeken en resource-beheer. Elke dag opnieuw kiezen bedrijven voor de ongeëvenaarde efficiency, prestaties, betrouwbaarheid en controle die alleen CommVault levert. CommVault heeft zijn hoofdkantoor in het Amerikaanse Oceanport, New Jersey. Meer informatie is te vinden op www.commvault.com.




Ingezonden persbericht