Ingezonden persbericht


10/11/2010 08:02

EUROSTAR INVESTEERT VERDER IN NEDERLANDSE MARKT


* Lancering van eurostar.nl

* Extra treinen die zorgen voor vlottere aansluiting van en naar Brussel-Zuid

Eurostar, de hogesnelheidstrein die België en Frankrijk met het Verenigd Koninkrijk verbindt, blijft fors investeren in Nederland. De website eurostar.nl wordt vandaag gelanceerd en extra treinen zorgen voor een vlottere aansluiting van en naar Brussel-Zuid.

Citytrippers kunnen vanaf vandaag op eurostar.nl terecht om hun treinreis naar Londen voor te bereiden of om al even te proeven van de Eurostarervaring. Deze gloednieuwe website bevat o.a. de dienstregeling, informatie over de verschillende reisklassen, een virtuele rondleiding in de stations Brussel-Zuid en St Pancras International en informatie over Londen. Reizigers kunnen zich ook inschrijven voor een newsletter zodat ze als eerste op de hoogte zijn van de laatste weetjes en promoties. Tickets boeken en beschikbaarheden nagaan kan via een link op eurostar.nl die de klanten rechtstreeks naar de boekingspagina van NSHispeed.nl voert.

Eurostar biedt sinds 31 augustus een sterk verbeterde dienstregeling aan, met extra aandacht voor de Nederlandse reizigers. De trein die vanuit Brussel vertrekt om 11.29 u. is tijdens weekdagen vervroegd naar 10.59 u. om beter aan te sluiten op Thalys en IC Brusseltreinen die uit Nederland komen. Een bijkomende Eurostartrein die in Brussel-Zuid vertrekt om 12.22 u. brengt het aantal treinen naar 10 per dag. En er is voortaan elke weekdag een trein om 14.34 u. van London St Pancras International naar Brussel-Zuid waardoor reizigers na hun tripje naar London tijdig weer thuis geraken in Nederland.

De introductie van eurostar.nl is een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van de Nederlandse markt en moet ervoor zorgen dat nog meer klanten voor hun reis naar Londen voor de trein kiezen in plaats van het vliegtuig. Het aantal Nederlandse reizigers met Eurostar in de eerste helft van dit jaar steeg met maar liefst 11%.

*** EINDE ***

Note to editors:


1. Eurostar is de HST-operator die Brussel, Rijsel en Parijs met London St Pancras International, Ebbsfleet International en Ashford International verbindt.


2. Eurostar is medeoprichter van Railteam, een samenwerkingsverband tussen Europa's meest vooraanstaande HST-operatoren, dat een makkelijkere manier van tickets boeken en reizen op het Europese HST-netwerk uitwerkt.


3. Eurostar en Eurotunnel zijn twee verschillende bedrijven die elk over hun eigen management beschikken. Eurostar is de hogesnelheidstrein, terwijl Eurotunnel de eigenaar is van de Kanaaltunnel en een shuttledienst voor voertuigen uitbaat.

For more information contact: