Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeenteraad Barendrecht

Raad past begroting Barendrecht deels aan

BARENDRECHT (woensdag 10 november 2010) ­ De gemeenteraad heeft gisteravond de begroting 2011 vastgesteld. In de door het college voorgestelde begroting zijn door de raad diverse wijzigingen doorgevoerd. Beschermen van kwetsbare groepen en vergroten van de zelfredzaamheid waren hoofdlijnen in de begrotingsbehandeling.

Met alle wijzigingen is het de raad gelukt een sluitende meerjarenbegroting te krijgen, en ook drie miljoen om te buigen. Tevens heeft de raad de nota Reserves en Voorzieningen 2010 en de Ombuigingen 2010 met wijzigingen vastgesteld.

Aanpassingen op de begroting Door middel van moties en amendementen heeft de raad de door het college indiende begroting aangepast: er werden in totaal zes moties en tien amendementen ingediend. Van deze zes moties en tien amendementen zijn er tien aangenomen.

Wijzigingen Een aantal in het oog springende wijzigingen ten opzichte van de voorgestelde begroting waren: de subsidies van de Jeugdtheaterschool en de Circusschool worden in 2012 met 10% gekort. De raad wacht voor de jaren erna voor de Circusschool het nieuwe subsidiebeleid af. Op gemeentelijke organisatiekosten moeten in 2011 200.000 euro worden bezuinigd, oplopend tot 650.000 euro in 2014. De precariobelasting wordt nog niet ingevoerd, en de hondenbelasting gaat niet extra omhoog. De raad roept het college op om zich samen met SWOB en Alle-r-hande in te zetten om te komen tot één Barendrechtse welzijnsorganisatie. SWOB en Alle-r-hande zullen gezamenlijk kijken hoe de bezuiniging voor 2011 ingevuld zal worden. De Rotterdampas wordt wel afgeschaft, maar de raad heeft het college opgedragen bij het Rotterdamse college te polsen of de regels kunnen worden aangepast. Hierdoor zouden minima weer gebruik kunnen gaan maken van deze pas. De raad heeft ook intern bezuinigingen gezocht: om die reden wordt ook gekort op het raadsbudget.


Noot voor redacties