Ingezonden persbericht


Goeievraag.nl grootste vraag en antwoordsite
100.000ste vraag gesteld

Amsterdam, 10 november 2010 - In ruim een jaar tijd is Goeievraag.nl uitgegroeid tot de grootste vraag en antwoordsite van Nederland. Intussen is de 100.000ste vraag gesteld en zijn er meer dan 600.000 antwoorden gegeven. De gestelde vragen zijn divers en lopen uiteen van huishoudelijke zaken tot vragen als waar de letter 'M' voor staat in M&M's.

Op Goeievraag.nl wordt bijna direct antwoord gegeven door andere gebruikers. 80% van de gestelde vragen wordt binnen 15 minuten beantwoord, waarvan 53% zelfs binnen 5 minuten. De categorieën gezondheid, koken en recepten, samenleving, tuin en biologie, zijn het populairst. "Op woensdag worden de meeste vragen gesteld" vertelt Rutger van Waveren van Goeievraag.nl.

Laagdrempelig en hoge betrokkenheid
Van Waveren: "Het is prachtig om te zien hoe mensen hun best doen om een goed antwoord te geven. We hebben een erg gevarieerde groep van gebruikers, dus in elke categorie zijn er wel experts."

Kennispartners
De openbare Bibliotheek en het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD) zijn kennispartners op Goeievraag.nl. Dit houdt in dat zij bij het beantwoorden van vragen als expert worden gezien in een bepaalde categorie. Ze kunnen op een inhoudelijke manier de dialoog aangaan met gebruikers door middel van het etaleren van hun kennis.

Greep uit vragen en antwoorden
Waar staat de 'M' voor van de M&M's?
Amerikanen Forrest Mars Sr. and R. Bruce Murrie kochten de rechten van smarties en herintroduceerden het product met hun eigen initialen: Mars & Murrie's.

Waarom maken we geluid tijdens het vrijen?
Een man komt sneller klaar wanneer de vrouw kreunt. Dit is onderzocht bij andere primaten. Wanneer het vrouwtje veel lawaai maakt, komt het mannetje sneller klaar waardoor de kans op bevruchting verhoogd wordt. Dit is geëvolueerd uit ons dierlijke verleden.

Hoe ver kan ik zien?
Vliegtuigen op 20 kilometer hoogte kun je zien vliegen. Sterren op een afstand van 5.000 lichtjaren (1 lichtjaar is 9.460.730.472.580.800 meter) kun je ook zien. Over Sanoma Digital
Sanoma Digital is actief sinds 1995 en is sindsdien uitgegroeid tot de grootste digitale uitgever van Nederland. Met een rijk portfolio van 100 websites, waaronder Kieskeurig.nl, Startpagina.nl , NU.nl, Vrouwonline.nl, Viva.nl, Autoweek.nl, SchoolBANK.nl, Autotrader.nl, Jongegezinnen.nl en web-log.nl bereikt Sanoma Digital ca. 80 procent van alle internetters van 13 jaar en ouder in Nederland. Sanoma Digital exploiteert tevens TVGids.nl. Het hele Sanoma Digital netwerk heeft per maand meer dan een miljard pageviews.

Sinds 2006 is Sanoma Digital ook actief op mobiel internet. Het mobiele netwerk van Sanoma Digital bestaat inmiddels uit 15 mobiele sites en 21 mobiele apps, waaronder Startpagina.mobi, Mobiel.NU.nl, m.Autoweek.nl,, Viva.nl, Mobiel.Kieskeurig.nl en HIER.nl.

Sanoma Digital is onderdeel van Sanoma Uitgevers. Met 70 publiekstijdschriften, 6 events, 100 websites, 15 mobiele sites, 21 mobiele apps en 3 iPad apps het grootste mediabedrijf in bereik in Nederland. Sanoma bereikt met alle media circa 90% van de Nederlandse bevolking van 13 jaar en ouder (bron NOM-STIR).

Meer informatie over Sanoma Digital: sanomadigital.nl

Volg ons op Twitter: twitter.com/sanomadigitalNL


Noot voor redacties

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met (