Ingezonden persbericht


ADVOCATENKANTOOR BANNING VALT VAN VOETSTUK

10 november 2010

Banning Advocaten te 's-Hertogenbosch heeft ook de zaak in hoger beroep voor het Hof van Discipline te 's-Hertogenbosch van Marc en Marjan Taminiau, verloren. Hiermee bevestigt het Hof van Discipline de eerder gedane uitspraak van de Raad van Discipline.

Deze zaak werd aanhangig gemaakt door Marc en Marjan Taminiau, de bedenkers en oprichters van Het Land van Ooit. De Taminiau's verwijten de curator mr. Jan Stadig van Banning Advocaten, van een in 2006 failliet verklaarde exploitatie vennootschap van Het Land van Ooit, dat hij wegens belangenverstrengeling nooit het curatorschap had mogen aanvaarden en hiermee de rechtbank heeft misleid.

Immers Banning Advocaten was schuldeiser van de failliete exploitatievennootschap Kuijkse Heide BV die tot dan Het Land van Ooit exploiteerde.

Om hun vordering uit het faillissement te houden had mr. dr. Rob Hendriks van Banning Advocaten enkele dagen na faillissement en met medeweten van de curator mr. Jan Stadig, nieuwe en dus valse facturen ter waarde van euro 86.000.- naar een andere BV van de Taminiaus gestuurd. Het Hof van Discipline stelt vast dat mr. dr. Rob Hendriks hier een onwettige handeling heeft verricht en derhalve terecht door de Raad van Discipline met een waarschuwing is veroordeeld.

Daarnaast heeft mr. Marc Janssen van Banning Advocaten zijn collega mr. Jan Stadig, de toenmalige curator, geassisteerd om daarna namens Banning Advocaten beslagen te leggen. Ook hier vindt het Hof van Discipline dat de Raad van Discipline juist heeft geoordeeld door mr. Marc Janssen, die met voorkennis handelde, een waarschuwing te geven.

De uitspraken van het Hof van Discipline zijn bindend zodat er een eind gekomen is aan een lange juridische strijd waar aanvankelijk Marc en Marjan Taminiau alleen voor stonden. Zowel de Faillissementskamer van de Rechtbank, de President van de Rechtbank, de Hoofdofficier van Justitie als de Deken der Advocaten arrondissement 's-Hertogenbosch waren aanvankelijk niet bereid de klachten in behandeling en/of serieus te nemen. Nadat de Taminiaus zich lieten adviseren door Kneppelhout & Korthals te Rotterdam, mr. Wibe Reddingius en mr. Theo Verhoeff en door Wijn & Stael te Utrecht, mr. Henk Pasman, werd de zaak serieus genomen.

Marc Taminiau is enige tijd geleden door een belangengroep benaderd om een boek te schrijven over wat zijn vrouw, hij en Het Land van Ooit na faillissement overkwam en de rol die Banning Advocaten erbij speelde.

De titel is vastgesteld: 'Pas op, de curator komt eraan....'