Ingezonden persbericht



Rotterdam, 10 november

Overhandiging eindresultaat handtekeningenactie aan burgemeester en wethouder

Op donderdag 11 november bieden de directeur van Diergaarde Blijdorp (Marc Damen ) en de voorzitter van de Vereniging Vrienden van Blijdorp (Marcel Kreuger) het eindresultaat aan van de handtekeningenactie tegen de voorgenomen onverantwoorde korting op de subsidie van de Diergaarde.

De burgemeester van Rotterdam, de heer Aboutaleb en de verantwoordelijk wethouder mevrouw Laan nemen de petitie in ontvangst.

De overhandiging vindt plaats,voorafgaand aan de Raadsvergadering, om 9.45 uur in de hal van het stadhuis op de Coolsingel.

De actie "Zet je poot voor Blijdorp" is ruim 2 weken oud en de handtekeningen komen nog steeds binnen, zowel op papier als via de site van de Vrienden: WWW.Vriendenvanblijdorp.nl .

Blijdorp denkt en hoopt een record aantal 'tegenstemmers' te kunnen bekend te kunnen maken.Een massale stem van de bevolking uit de regio Rotterdam die het stadsbestuur niet naast zich neer kan leggen.

Tevens zullen twee kinderen het eindresultaat van de kleurplatenactie overhandigen. Vele duizenden Rotterdamse kinderen leverden individueel of in groepsverband (meestal via school) kleurplaten in waarop zij vaak spontaan aantekenden wat Blijdorp voor hen betekent.