Ingezonden persbericht


()

Kabinet heeft de slimme meter al in huis

10 november: Gisteren heeft de kamer ingestemd met invoering van de slimme meter. Eén van de belangrijkste reden voor de invoering: ze helpen consumenten om beter bewust te worden van hun energiegebruik. De ministers en staatssecretarissen hoeven niet te wachten op de uitrol. Zij kunnen reeds aan de gang met thuis energie besparen met behulp van de Wattcher. De kersverse bewindvoerders hebben bij hun aantreden de Wattcher ontvangen uit handen van VNO-NCW.

Meerdere partijen hebben de goedkeuring voor uitrol van de slimme meter niet afgewacht. Naast slimme meterprojecten van enkele energieleveranciers, is vorig jaar de Wattcher geïntroduceerd. De Wattcher toont continu het stroomverbruik van het hele huis. Zo is het eenvoudig om onnodig energieverbruik te ontdekken en je elektriciteitsverbruik aanzienlijk te verlagen.

Arno van Wayenburg van Wattcher: 'Ongemerkt wordt thuis al snel 10 tot 20% stroom onnodig verbruikt. Met de Wattcher wordt dat zichtbaar. De Wattcher laat meteen zien dat je minder verbruikt wanneer je de energieslurpers uitzet. Die directe terugkoppeling motiveert een gezin om actief bezig te blijven met het verlagen van het energieverbruik: energie besparen wordt een spel!'

Het ontwerp is van Marcel Wanders, een bekende Nederlandse ontwerper. Door te kiezen voor een mooie vormgeving en een visuele, meer intuitieve weergave van energie, krijgt de Wattcher veel waardering uit de markt. De Wattcher was finalist van de Dutch Design Awards 2009 en winnaar van de ICT~Milieu Award 2010. Dit laatste was voor VNO-NCW reden om de Wattcher te schenken aan de ministers en staatssecretarissen bij hun aantreden. Arno van Wayenburg: "Het is een hele eer om de Wattcher te mogen geven aan de bewindvoerders van dit kabinet. We zien het als een aanmoediging om energiebesparing en duurzame energie te blijven stimuleren. Wij en vele andere ondernemers werken graag met dit kabinet aan een duurzame toekomst.' ()


---