Ingezonden persbericht


Weber en Ron Blaauw introduceren 'searing' barbecuetechniek

Trend voor 2011: 'Searing' de culinaire techniek voor de echte barbecue liefhebber

IMG_9500
Sint Nicolaasga, 10 november 2010 - Barbecuespecialist Weber is een samenwerking aangegaan met meesterkok Ron Blaauw. Ron Blaauw is al jarenlang enthousiast gebruiker van Weber barbecues en onderkent de kwaliteit van Weber producten. Weber en Blaauw hebben samen een One-Touch Premium Special Edition barbecue ontwikkeld voor de echte barbecue liefhebber. Verder bestaat de samenwerking uit bijzondere aanbevelingen door de top chef van verschillende Weber producten. Ook zal Blaauw verschillende kooktechnieken van een hoogstaand niveau belichten. De partners zullen het komende jaar speciaal aandacht besteden aan het uit Amerika overgewaaide fenomeen 'searing.'Bij deze methode wordt het oppervlak van vlees, vis of gevogelte in korte tijd in direct contact gebracht met zeer heet metaal met als resultaat meer smaak, aroma en structuur.

Nog meer smaak
'Searing' is het Engelse woord voor 'snel dichtschroeien' en is vooral bekend door het zogenoemde schroeipatroon dat het creëert. Door het vlees op een hoge temperatuur dicht te schroeien krijgt het vlees op de contactplaatsen een diepbruine knapperige korst. Na het dichtschroeien wordt het vlees op een lage temperatuur langzaam tot aan de gewenste gaarheid gegrild. Door de hitte worden zogenoemde aminozuren in de bruingeschroeide korst omgezet in zeer aromatische stoffen. Het contrast tussen de knapperige korst en de sappige binnenkant van het vlees zorgt voor extra veel smaak. Enkele gasbarbecues van Weber beschikken over een speciale searing- voorziening. Voor brikettenbarbecues is er de Sear Grate van het Weber Gourmet systeem.

Professionele grilkwaliteit bij je thuis
"Ik merk dat bij Weber smaak en beleving centraal staat," aldus Ron Blaauw. Om de bereiding van (h)eerlijke producten met grote variatie van de barbecue bij consumenten thuis op het bord te krijgen was de samenwerking met Weber een logische stap. "Ik werk op het hoogste culinaire niveau met authentieke producten. De Weber barbecues en accessoires zijn daarbij onmisbare tools." Dolf Blomhert, managing director van Weber-Stephen Holland B.V.: "We hebben Ron pas benaderd nadat we al een aantal jaren wisten dat hij gek is op barbecueën en vanuit eigen overtuiging met onze producten werkt. Toen Ron erachter kwam dat wij in 2011 de - in professionele kringen bekende - searing techniek naar Nederland zouden brengen, waren we er samen snel uit!"

Om professionele grillkwaliteit bij de consument thuis te brengen heeft Ron voor 2011 de volgende selectie van Weber producten gemaakt die hij bijzonder aanbeveelt: het Weber Gourmet BBQ systeem, de One- Touch Premium Gourmet barbecue, Weber Steakhouse houtskool, de Weber Genesis 330-serie en Summit 470- en 670 serie met 'Searing' Station en het Weber rookhout.

----EINDE PERSBERICHT---

Over Weber
Weber is de wereldwijde marktleider op het gebied van barbecues, buitenkeukens en bijbehorende accessoires. De multinational vindt zijn oorsprong in Chicago, Illinois in de Verenigde Staten, waar in 1952 de eerste kogelbarbecue met deksel is uitgevonden. Weber-Stephen Holland B.V. is een volle dochter van het familiebedrijf en heeft sinds haar oprichting in 2003 een stormachtige groei gekend dankzij de uitmuntende productkwaliteit, de innovatieve concepten en haar sterke service- en dienstverlening. Voor meer informatie www.weber.com

Over Ron Blaauw
Naast eigenaar van Restaurant Ron Blaauw in Ouderkerk aan de Amstel is Ron culinair directeur van de HME-groep waar gelegenheden als: Restaurant Sophia te Amsterdam, Café Restaurant De Eendracht te Abcoude, Brasserie 't Amsterdammertje te Loenen, Brasserie Keijzer te Amsterdam en Brasserie Paardenburg te Ouderkerk aan de Amstel toe behoren.

Noot voor redacties

Noot aan de redactie,