Ingezonden persbericht


Verdubbeling arbeidsplaatsen Lelystad Airport

Lelystad Airport heeft de afgelopen week de gebruikers van de luchthaven in kennis gesteld van de eerste stap die wordt gezet om te groeien naar een volwaardige Business Airport. Er is namelijk een plan ingediend bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu om het instrument landing systeem in te schakelen. De bereikbaarheid van de luchthaven wordt hierdoor sterk verbeterd. Verwacht wordt dat hierdoor dagelijks gemiddeld vijf extra vluchten per dag kunnen worden ontvangen zoals grote zakenvliegtuigen of grotere vliegtuigen voor onderhoud.

Dit besluit ligt geheel in lijn met het eerder opgestelde stappenplan, als ook de uitgangspunten voor groei van Lelystad Airport, namelijk: a. Het goed faciliteren van de huidige en toekomstige bedrijven; b. Het bieden van uitgebreide onderhoudsvoorzieningen voor vliegtuigen die van de huidige baanlengte gebruik kunnen maken; c. Het stimuleren van Lelystad Airport als zakenluchthaven; d. Het verbreden van het pakket aan luchtvaartopleidingen en het stimuleren van nieuwe vestigingen .

Dit akkoord betekent ook dat de werkgelegenheid van 250 arbeidsplaatsen kan toenemen tot 500 arbeidsplaatsen in vijf jaar tijd. Zie hiervoor ook http://www.omroepflevoland.nl/Nieuws/76075/vliegveld-wil-grotere-toestellen-toelaten

Het bedrijfsleven ziet hierin een positieve ontwikkeling. Doelstelling van het bedrijfsleven blijft echter wel volledige luchtverkeersleiding en baanverlenging. Het nu ingediende plan heeft de naam LA-Plus meegekregen. Zodra de procedures akkoord worden bevonden, treedt LA-Plus in werking.

Het bedrijfsleven is bijzonder verheugd dat de Schiphol Groep het signaal afgeeft zich aan de afspraken te houden. Maar ook dat dit direct vertaalbaar is naar een verdubbeling van de huidige werkgelegenheid. Zowel het bedrijfsleven als VNO/NCW-MKB Nederland, de Bedrijfskring Lelystad en alle CEBLA partners zijn van harte bereid om de directie van Lelystad Airport te ondersteunen bij haar acquisitiebeleid om bijvoorbeeld onderhoudsbedrijven naar Lelystad Airport te halen. Het bedrijfsleven probeert de ontwikkeling van de luchthaven te ondersteunen in nauwe samenwerking met gemeente, Provincie en luchthaven.



Ingezonden persbericht