Ingezonden persbericht


10 november 2010

Deventer wint Entente Florale
De groenste stad van Nederland

Zojuist is bekend geworden dat Deventer de winnaar is van de Entente Florale 2010, de landelijke competitie voor groenste stad en groenste dorp. De jury noemde Deventer een prachtige Hanzestad met een rijke historie. In het juryrapport staat: Het groenbeleid wordt vormgegeven door een enthousiast team dat veel aandacht geeft aan zowel de esthetische als de ruimtelijke kwaliteit van de openbare ruimte en aan de specifieke identiteit van de verschillende wijken. Wethouder Margriet de Jager: "We zijn uitermate trots op dit resultaat. Op naar de Europese verkiezingen!"

In 2011 wordt in Slovenië bekend gemaakt wie zich de groenste stad van Europa mag noemen.

Goud waard
Margriet de Jager sprak na de bekendmaking de zaal toe. "Het kernteam heeft nauw samengewerkt met vrijwilligers en inwoners. Hun inzet is goud waard." Voorafgaand aan de uitslag was een symposium met het thema groen en gezondheid. Margriet de Jager: "Groen en gezondheid gaan hand in hand. We gaan o( zoek naar slimme combinaties met zorg en groen, zoals samenwerkingsverbanden met verzekeraars en groene investeerders."

Groen is beleid
"Groen is niet zomaar groen, groen is beleid. En het staat hoog op de agenda van Deventer. Samen me het Deventer groenbedrijf geven we met uiterste zorg uitvoering aan het beleid. " Bij de aanleg van nieuwe woon- en werkgebieden, herinrichting van parken en de realisatie van nieuwe groenstructuren is het vanzelfsprekend dat de bestaande natuurkwaliteiten worden meegenomen in de planvorming, inrichting en beheer. Het groen is, als het ware, het logische gevolg van de manier waarop het landschap is ontstaan.
;;
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Hannie de Jonge-van der Woude, woordvoerder bij de gemeente Deventer, telefoon 0570 - 69 33 73 / 06 - 2224 3680, e-mail: h.de.jonge@deventer.nl


---- --