Politie Zeeland


---

1999-2010 Uitgebreide bromfietscontrole, Middelburg
Woensdag werd er tussen 07.30 en 15.30 uur door de Politie Zeeland een uitgebreide bromfietscontrole gehouden op verschillende locaties in Middelburg en omgeving.
Tijdens deze controle werd er gebruik gemaakt van een rollentestbank en daar waar nodig werd het geluid van de bromfietsen gemeten. In totaal werden er 43 bromfietsers gecontroleerd, werden er 9 proces-verbalen opgemaakt en werd één nader onderzoek ingesteld.

Op de Noordweg in Sint Laurens werden 15 bromfietsers gecontroleerd. Er werden twee bekeuringen uitgeschreven voor het niet volgen van het (verlichte) fietspad en één voor de overschrijding van het vermogen. Dit overschrijden bleek na een test op de rollentestbank.

Op de Kanaalweg in Middelburg werden 10 bromfietsers gecontroleerd. Er werd één bekeuring uitgeschreven voor het rijden zonder rijbewijs en er werd een onderzoek ingesteld naar aanleiding van dit feit. Verder werd er een bekeuring voor de overschrijding van het vermogen na een test op de rollentestbank uitgeschreven.

Op de Walcherseweg in Middelburg werden 18 bromfietsers gecontroleerd. Er werden vier bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van het vermogen. Dit overschrijden bleek na een test op de rollentestbank.

2000-2010 Gestolen auto teruggevonden, Zierikzee
Een personenwagen die eerder als gestolen werd opgegeven, is woensdag teruggevonden in de woonplaats van de aangeefster.
De auto werd afgelopen maandag tussen 19.15 en 22.30 uur weggenomen. Hij stond geparkeerd aan het Havenplein in Zierikzee. De eigenaresse was ook haar autosleutels kwijt.

Op woensdag belde aan het eind van de middag een oplettende buurtbewoner de politie. Sinds maandag stond er een voor haar onbekende auto voor haar woning. Na controle bleek de auto de eerder gestolen auto te zijn.

De auto was onbeschadigd. Er was een aantal kilometer met de wagen gereden. Vermoedelijk gaat het om joyriding.

De eigenaresse is in kennis gesteld en heeft, met de reservesleutel, haar auto opgehaald.



Noot voor redacties